Animatie laten maken

Bnontwerp

Animatie laten maken

Een animatie is niet zo super makkelijk om te ontwikkelen, er gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je in eerste gedachte zou denken. Vandaar dat mensen dan ook vaak een animatiebedrijf inhuren als ze op zoek zijn naar een animatie. Dit bedrijf heeft namelijk veel meer kennis en zij weten precies hoe ze zo’n filmpje moeten monteren. Maar hoe wordt een animatie nu eigenlijk gemonteerd? En wat zijn de voordelen?

Voordelen van een animatie

Op de eerste plaats zorgt een animatie ervoor dat je beter informatie kan vertellen aan de klant. De animatie is altijd lekker vlot en de meeste mensen letten beter op als ze er een zien. Zo zorg je er dus voor dat de informatie of de boodschap beter kunt overdragen. Ook zorgt het er voor dat je aardig wat tijd kunt besparen. Daarnaast laat een animatie toe dat je veel meer mensen kunt bereiken. De jongere generatie zal namelijk eerder naar een animatie kijken dan naar een normale video. Als kinderen of jongeren dan ook bij je doelgroep horen dan is het een goed idee om een animatie te laten maken. Een animatie is dus echt iets wat je toe kan passen als je jouw doelgroep wilt vergroten.

Het proces van het maken

De eerste stap is om een script te maken. Dit doe je meestal zelf, het is dan ook de tekst die je wilt hebben in de video. Het script is vaak niet zo super lang, dit komt omdat de animatie zelf nu ook niet bepaald lang is. Wat ook fijn is, is om in het script bepaalde wensen aan te kaarten. Dan kan het bedrijf hier rekening mee houden. Laten we een voorbeeld bekijken: als iets erg hard moet worden uitgesproken dan kun je dit aangeven.

Wanneer je het script afhebt zal het bedrijf aan de slag gaan met het storyboard. Een storyboard is een uitgetekend verhaal van het script. Het is allemaal opgedeeld in blokjes, dus net als een stripverhaal. De makers doen dit omdat ze hiermee goed een idee krijgen van de animatie. Ze zullen dus uiteindelijk alles baseren op dit verhaal. De volgende stap is het inspreken van de voice over. Dit is de stem die de boodschap over gaat brengen aan de kijker. Misschien heb je zelf al een idee voor een stem? Zeg dit dan ook als je dit hebt, het bedrijf kan dan namelijk makkelijker op zoek gaan naar een geschikt persoon. Als laatste worden nog de geluidseffecten toegevoegd. Ook komt dan de muziek over het filmpje.

Zoals je dus wel kan zien zijn er dus aardig veel stappen die je moet ondernemen voordat je daadwerkelijk een animatie ontwikkeld hebt. Er zijn een hele hoop mensen bij betrokken en in een enkele animatie zit toch al gauw aardig wat uren aan werk. Vandaar dat je dus het beste voor een bedrijf kan kiezen. Weet je nu niet precies welke je dan moet kiezen? Een animatie laten maken bij Donker Media, dat is een super bedrijf, als je echter zelf op zoek wilt gaan dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Voor tips voor het schrijven van een script kan je ook hier kijken. Je kunt gewoon even op internet zoeken. Zorg er wel voor dat je een beetje de reviews leest. Deze geven je namelijk een goed beeld van de studio.