BN ontwerp
Image default
Auto's en Motoren

Auto beveiligen

Per dag worden er gemiddeld 23 auto’s gestolen, wat neerkomt op zo’n 8.000 auto’s per jaar. Dat blijkt uit de gegevens die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit jaarlijks openbaar maakt. Opvallend is dat het terugvindpercentage stijgt. In 2019 werd 41 procent van de personenauto’s teruggevonden. Dat komt onder andere door het gebruik van een autotracker.

 

Autotracker

De meest gewilde auto’s zijn de Volkswagen Polo en Golf, Audi A1, Toyota Aygo en Fiat 500. Het betreft vaak auto’s die twee jaar oud zijn. Er zijn diverse manieren om de auto te beveiligen, bijvoorbeeld door het installeren van een auto tracker. De autotracker meet locaties via GPS en stuurt die locaties door via GPRS. Zo kunt u via een online account via de computer of smartphone app altijd zien waar de auto zich bevindt. De kans op het terugvinden van de auto wordt hierdoor groter.

Installeren car tracker

Het installeren een een zogenoemde auto tracker of car tracker is eenvoudig. De car tracker wordt aangesloten op de voeding van de auto en op het contact. Hierdoor met de autotracker ook wanneer het voertuig wordt verplaatst zonder dat het contact aan staat en wordt u op de hoogte gebracht met een diefstalmelding. Wanneer de car tracker wordt losgekoppeld ontvangt u een sabotagemelding. Optioneel is het ook nog mogelijk om een veiligheidszone in te stellen en wordt u op de hoogte gebracht wanneer de auto de zone verlaat of betreedt.

 

Overige tips

Een andere tip is om een autoalarm te installeren in de auto. Het afschrikken van een dief tijdens het inbreken is een voor de hand liggende vorm van autobeveiliging. Een ander voorzorgsmaatregel is een pedaalslot. Een pedaalslot wordt vastgemaakt aan het koppeling- of rempedaal en het stuur. De auto rijdt dus niet op het moment dat de dief er snel vandoor wil gaan. Zo’n soort slot is er ook voor de handrem en voor de versnellingsbak. Wegrijden wordt hierdoor onmogelijk gemaakt.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/