BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Beddenwinkel: boxsprings zijn meer gewild

Het komt steeds vaker voor dat een beddenwinkel boxsprings verkoopt. De boxsprings komen steeds meer in opkomst sinds de afgelopen jaren. Maar de ledikanten blijven ook nog steeds populair. Maar wat is het voordeel van een boxspring ten opzichte van een ledikant? Ze verschillen nogal van elkaar en de een heeft zo z’n voordeel in tegenstelling tot de ander. Ze verschillen betreft de ondersteuning, het ligcomfort en qua uiterlijk.

 

Wat is het verschil tussen een boxspring en ledikant?

Een bak met veren. Dit betekent een boxspring letterlijk. Er zitten springveren verwerkt in de ‘bak’, zij geven over de gehele breedte veerkracht. Zelfs bij een goedkope boxspring 180 x 200 cm, is er overal veerkracht te voelen. Een boxspring geeft veel ligcomfort, het lichaam krijgt extra ondersteuning doordat twee lagen vering gecombineerd worden. Een beddenwinkel kan jouw advies geven over de juiste boxspring. Elk lichaam heeft weer een ander bed nodig. Een ledikant is een bed constructie zonder lattenbodem en matras. Hierbij moet dus nog een matras en lattenbodem bij uitgezocht worden. Het ligcomfort is hiervan afhankelijk. Het ledikant bepaalt dus hoe het bed er van de buitenkant uitziet.

 

Boxsprings: de voordelen

Woon jij samen met je partner en ben je op zoek naar de geschikte afmeting voor jullie twee? Dan is een goedkope boxspring van 180 x 200 cm het meest geschikt. Gemiddeld heeft één persoon 80 centimeter nodig om lekker te kunnen slapen. In beddenwinkels staan genoeg boxsprings om te kijken welke afmetingen geschikt zijn. Er werd al verteld dat boxsprings voor een goed ligcomfort zorgen. Boxsprings zorgen ook voor een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Daarnaast is het bed geschikt voor alle type slapers. Maar een ledikant is wel een stuk goedkoper dan een boxspring. Alhoewel het aan het merk ligt hoe duur de boxspring is. Er zijn ook goedkope boxsprings van 180 x 200 cm te vinden die betaalbaar zijn. Een boxspring geeft ook een luxueuze uitstraling in vergelijking met een ledikant. Maar sommige mensen vinden een boxspring erg massief staan in hun slaapkamer, dan is een ledikant wel een betere optie. Een boxspring kan je echter helemaal naar wens samenstellen. Je kan kiezen uit een bedbodem, een matras, een hoofdbord, een topper en (stof)kleur. Een beddenwinkel kan jou het beste advies geven, want dit is per persoon afhankelijk.

 

https://www.sleep-factory.nl/