BN ontwerp
Image default
Mobiliteit

De leukste fietsweetjes voor jou op een rijtje

 

Dat Nederland een echt fietsland is en ook zo bekend staat is geen fabel.In Nederland wordt er meer gefietst dan op de rest van de wereld. Het is dan ook de voornaamste vervoersmiddel die er in Nederland is. Het fietsen kent veel voordelen. Het is erg gemakkelijk om op je fiets te stappen en letterlijk elk plekje van Nederland te bezoeken. In deze fietsblog kun je alle leuke fiets weetjes over Nederland lezen, lees daarom gerust verder.

  1. In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners. De laatste schatting heeft weergegeven dat er ongeveer 22,8 miljoen fietsen in Nederland zijn. Dit betekent dat elke Nederlander ongeveer 1,3 fietsen bezit. Dit is zeer uniek in de wereld. 

  1. Ruim 4,32 miljoen inwoners van Nederland gaan dagelijks op de fiets naar het werk. Dit betekent dat ruim 25% van alle inwoners op de fiets gaat. 

  1. Nederland is het beste fietsland van Europa en ook al een van de beste van de wereld!  

  1. De drukste tijden op de fietspaden in Nederland zijn tussen 08:00 – 09:00 en tussen 14:00 – 16:00. In de ochtend komt het waarschijnlijk door het spitsuur voor de fietsers, want wel ruim 25% van de Nederlanders pakt de fiets om naar het werk te gaan. 

  1. De meest voorkomende leeftijd fietser meisjes en jongens van 12 tot 16 jaar is. Dit is in veel huishoudens het enige vervoersmiddel die rond deze leeftijd gebruikt wordt, hier is ook geen rijbewijs voor. Dat speelt ook een grote rol.

  1. Nederland heeft een heleboel fietspaden en alle fietspaden in ons kleine landje bij elkaar is al meer dan 35.000 kilometer! De meeste van deze kilometers fietspaden kun je fietsen in Noord-Brabant en daarna Gelderland. De grootte van de provincies spelen hier een rol bij. 

  1. De leukste plekken om een lange fietstocht te maken is Utrecht!