BN ontwerp
Image default
Zakelijke dienstverlening

De resultaten van een animatievideo laten maken

Je hoort steeds vaker dat bedrijven een animatievideo laten maken over bijvoorbeeld hun organisatie of over een specifiek product of dienst. Dit is niet raar, want een animatievideo laten maken brengt heel wat voordelen met zich mee. Een animatievideo laten maken doe je echter niet voor niets; je hebt er een bepaald doel mee voor ogen. Je wil namelijk de kijker aanzetten tot iets.

Wat is je doel bij een animatievideo laten maken?

Een animatie kan je bedrijf veel opleveren. Het is aangetoond dat een animatie werkt, maar dit is wel afhankelijk van hoe je de animatie inzet. Daarom is het van belang om goed voor ogen te houden welk doel je wenst te bereiken als je een animatievideo inzet. Dit zijn wellicht je potentiële doelen:

  • Je wil vooral informatie overbrengen en je doelgroep beter informeren.
  • Je wil engagement bij je klant bewerkstelligen.
  • Je wil dat je boodschap onthouden wordt. De combinatie van illustraties, tekst en soundeffecten zorgt hier zeker voor.
  • Je wil conversie waardoor de kijker overgaat tot actie.
  • Je wil droge kennis overbrengen en dit interessanter brengen met animaties. Denk bijvoorbeeld aan een animatie die je aanbiedt binnen een e-learning omgeving.
  • Je wil contact met nieuwe leads. Een animatie kan hier op verschillende manieren bij helpen.
  • Je wil je branding versterken. Gebruik dan je animatie als onderdeel van je marketinguitingen.
  • Je wil meer omzet. Het belangrijkste is in dit geval dat je origineel bent en dat de boodschap in een animatie zo goed mogelijk wordt onthouden.

De effecten die een animatievideo heeft op de kijker

Een animatievideo kan zelfs de ingewikkeldste boodschap op een eenvoudige manier aan de kijker overbrengen door een combinatie van beeld, gesproken teksten en geluidseffecten. Hiermee heb je een stapje voor op de concurrent. Schakel jij bijvoorbeeld een professioneel animatiebureau in zoals Playforward, dan zul je hiermee hogere ogen gooien dan concurrerende bedrijven die zelf hun animatievideo’s onder handen nemen.