BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een zijligkussen voor de gezondheid

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapskussen voor uw gezondheid?

Body kussens of zwangerschapkussens zijn lange kussens die mensen tussen hun benen plaatsen als ze op hun zij slapen. Sommige mensen vinden dat hoofdkussens de kwaliteit van hun slaap kunnen verbeteren door het comfort te verhogen en de druk op de gewrichten te verminderen.

 

Voordelen van lichaamskussens
Anekdotisch bewijs suggereert dat hoofdkussens kunnen helpen bij het verlichten van nek-, schouder-, rug- en heuppijn. Andere mogelijke voordelen zijn:

 • het verlichten van druk op gewrichten
 • het bevorderen van een goede rugligging voor zij- en buikslapers
 • verbetering van de bloedcirculatie
 • verbetering van de algemene slaapkwaliteit
 • lichaamskussens kunnen ook helpen bij het trainen van mensen om op hun zij te slapen in plaats van op hun rug, wat snurken kan verminderen.

 

Zijligkussens en zwangerschap

Sommige artsen geloven dat zijslapen de kans op zwangerschapscomplicaties kan verminderen. Dit is echter een zeer besproken onderwerp onder gezondheidswerkers, met gemengd bewijs.

Hoewel de gezondheidsvoordelen van zijslapen tijdens de zwangerschap onduidelijk zijn, kunnen zwangere mensen toch ondervinden dat lichaamskussens hun comfort en slaapkwaliteit helpen verbeteren.


Vormen en vullingen van zwangerschapskussens

Mensen kunnen de vorm en vulling van een lichaamskussen overwegen om er zeker van te zijn dat ze het juiste product voor hun behoeften kopen.

 

U-vorm:

Deze vorm van lichaamskussen omsluit een persoon en kan meer ondersteuning bieden. Zwangere mensen kunnen de voorkeur geven aan een U-vormig hoofdkussen omdat het in de meeste posities lift en ondersteuning biedt.

 

C-vorm:

Een C-vormig lichaamskussen biedt ondersteuning aan het hoofd, de zijkant, en tussen de benen. Deze kussens bieden een volledige ondersteuning van het lichaam, vergelijkbaar met U-vormige kussens.

 

Rechthoek:

Rechthoekige lichaamskussens zijn ook geschikt voor zijslapers. Mensen kunnen het kussen langs hun rug of zij leggen om steun te bieden tijdens het slapen. Bovendien kunnen mensen rechthoekige kussens gebruiken als lendensteun wanneer ze in bed zitten.
Rechthoekige kussens kunnen verschillende vullingen hebben.

 

Meest voorkomende vullingen lichaamskussen of zijligkussens:

 

Vezelvulling:

Veel hoofdkussens zijn gevuld met vezels, zoals polyester. Polyester is hypoallergeen, wasbaar in de wasmachine en kan beter ademen dan sommige alternatieven. Polyester houdt echter warmte vast en is misschien niet geschikt voor mensen die koeler willen slapen.

Traagschuim:

Traagschuim biedt meer ondersteuning en drukverlaging dan andere alternatieven. Deze vulling vormt zich naar iemands lichaamsvorm en ondersteunt gewrichten, wat kan leiden tot minder pijn en kwalen.

Dons:

Dons voelt pluche aan en zorgt voor een koelere slaap. Donzen kussens zijn echter vaak luchtiger dan andere alternatieven en zijn niet geschikt voor mensen met allergieën.

 

Wat u nog meer moet bedenken bij het vergelijken van zijligkussens

 • Prijs: Mensen moeten hun budget in overweging nemen bij de aankoop van een lichaamskussen. Hoofdkussens variëren in prijs, afhankelijk van hun vulling, grootte, vorm en gewicht.
 • Ondersteuning: Sommige hoofdkussens zijn alleen geschikt voor specifieke slaaphoudingen. Andere hoofdkussens kunnen ondersteuning bieden aan de lenden tijdens het zitten en zijn geschikt voor iemand die op zijn rug, zij en voorkant slaapt.
 • Gewicht: Lichaamskussens kunnen variëren in gewicht. Mensen moeten alleen een hoofdkussen kopen dat ze comfortabel en veilig kunnen verplaatsen.
 • Grootte: Lichaamskussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Controleer de afmetingen van een kussen voor u het koopt om er zeker van te zijn dat het de juiste maat is. Bovendien nemen bredere hoofdkussens meer plaats in het bed in.
 • Reiniging: Sommige body pilows worden geleverd met een afneembare, machinewasbare hoes. Kijk ook naar de instructies van de fabrikant voor het reinigen van het hoofdkussen zelf. Sommige kussens kunnen alleen met de vlek gereinigd worden, terwijl andere geschikt zijn voor de machinewas.
 • Garantie: Bedrijven kunnen een garantie of een slaapproef aanbieden. De aankoop van een lichaamskussen van een bedrijf dat deze voordelen biedt, geeft de klant de tijd om te bepalen of het kussen aan zijn behoeften voldoet.
 • De onderstaande producten omvatten een selectie hoofdkussens voor zwangere vrouwen, zij- en buikslapers en rugpijn.

  

https://damespraatjes.nl/hoe-een-zwangerschapskussen-mijn-gebroken-nachten-beter-wist-te-maken/