BN ontwerp
Image default
Woningen

Een ventilatiesysteem is nodig in elk huis, ook die van jou

Moet je veel hoesten als je in je slaapkamer in bed ligt? Vind je wel eens schimmelplekken langs de muren en op het plafond? Voel je je benauwd in de badkamer als de stoom niet snel genoeg weggaat? Dan kan het zijn dat je een slecht werkend of zelfs niet werkend ventilatiesysteem hebt.

Bovengenoemde situaties zijn vervelend, maar komen helaas nog vaak genoeg voor. Het tast je longen aan en zorgt ervoor dat je leeft tussen de groeiende schimmels. Het is slecht voor je gezondheid, maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor, in de vorm van ventilatiesystemen.

Waarom een ventilatiesysteem zo belangrijk is

Een ventilatiesysteem is nodig voor een gezond klimaat binnen in je huis. Stel je voor dat die schimmels, bacteriën, sigarettenrook of rook van je aangebrande groentes in je longen terecht komen, en dit elke dag! Om dit te voorkomen zijn enkele opties voor een ventilatiesysteem die deze lucht vrijwel moeiteloos naar buiten lozen en betere lucht naar binnen halen. Hierbij worden enkele hulpmiddelen geplaatst in het huis die het ventileren beter laten verlopen.

De verschillende opties voor een ventilatiesysteem

Bij mechanische ventilatie met natuurlijk luchttoevoer komt er frisse lucht binnen via roosters en vervolgende wordt schadelijke lucht ook weer naar buiten gevoerd door die roosters. Bij het mechanische systeem middels een WTW-unit wordt slechte lucht naar buiten gevoerd en frisse lucht naar binnen gezogen. Deze twee worden ook wel balansventilatie genoemd.

Bij vraag-gestuurde ventilatie ventileert het systeem op basis van wanneer en in welke hoeveelheid het nodig. Elk systeem heeft zo zijn voordelen, maar het belangrijkste voordeel van alle is: het ventileert je huis goed en zorgt voor een gezond klimaat met frisse lucht.

https://www.ventilatie.net