BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Het nut van veiligheidssloten voor het tegenhouden van inbraken in je woning

Je zult je de bekende reclame wel voor ogen kunnen halen: het grappige lampje dat zegt dat je altijd de deur op slot moet doen als je weggaat, want met een pasje is iemand die niet in je huis hoort te zijn zo binnen.

Inbraken gebeuren steeds vaker en een normaal slot aan je deur is niet meer genoeg voor het veilig houden van je inboedel en je voordeur.

Om de kans op een inbraak met een groot deel te verminderen, is een veiligheidsslot onmisbaar. Gelukkig zijn deze veiligheidssloten tegenwoordig makkelijk te vinden online of in de bouwmarkten en daarnaast ook nog eens makkelijk aan je deur vast te maken.

De werking van een veiligheidsslot

Doordat een veiligheidsslot gemaakt is van stevig materiaal is er moeilijk doorheen te zagen of boren. Daarnaast zorgt een blokkeerplaat in het slot ervoor dat de nachtschoot niet zomaar kan worden doorgedrukt. Veiligheidssloten zijn gecertificeerd door de SKG, dat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij testen deuren op hun veiligheid en op inbraakmogelijkheden. Veiligheidssloten voldoen ook aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Soorten veiligheidssloten

De drie belangrijkste soorten veiligheidssloten zijn het insteekslot, het bijzetslot en de oplegslot. Het insteekslot zit in het midden van een deur of zijkant van de deur. Hiermee heb je makkelijk die extra veiligheid voor je deur en tegen inbraken. Een bijzetslot is meestal een slot dat naast andere sloten bij de deur erop wordt gezet. Vaak worden bijzetsloten op een deur met een oud slot gezet voor extra beveiliging.

Een oplegslot zie je vaak nog in wat oudere huizen. Dit slot wordt op de deurpost gemonteerd. Hierdoor wordt er een connectie gemaakt tussen de binnen en buitencilinder. Uiteraard is een combinatie van bovengenoemde sloten de beste beveiliging tegen inbraken.

https://www.veiligheidsslotenshop.be