BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Hoe zullen slaapmedicatie eruitzien in het jaar 2022? – Bnontwerp.nl

Vind je jezelf ’s nachts woelen en draaien? Kun je niet wakker worden als je wekker gaat? Doet de gedachte aan een dutje je maag omdraaien? Als dat zo is, kan het zijn dat u moeite heeft met slapen. Gelukkig zijn er veel manieren om slapeloosheid in de moderne wereld te bestrijden.

Een dutje wordt een deel van onze cultuur

Hoe zullen slaapmedicatie eruitzien in het jaar 2022? Het meest veelbelovende nieuwe medicijn is een neusspray, die onlangs fase II-onderzoeken heeft afgerond. Er is aangetoond dat het effectiever is dan de momenteel beschikbare medicijnen en het risico van verslaving of misbruik met zich meebrengt.

Andere behandelingen omvatten twee geneesmiddelen die in 2018 door de FDA zijn goedgekeurd voor slapeloosheid: suvorexant (Belsomra) en eszopiclone (Lunesta). Eén medicijn, ramelteon (Rozerem), werd in 2007 goedgekeurd voor slapeloosheid.

Maar het is minder populair omdat het verdovend is en niet zo gemakkelijk om wakker te worden. Een nieuwe categorie geneesmiddelen, orexins genaamd, wordt ook bestudeerd vanwege hun potentiële vermogen om natuurlijke slaapcycli te bevorderen.

De waarde van dutjes wordt algemeen aanvaard

In de jaren 2020 is er een nieuwe vorm van medische behandeling ontstaan: programma’s voor het delen van dromen. Dit type programma is ontworpen om patiënten in staat te stellen iemands dromen binnen te gaan en hun herinneringen te verkennen. De geest van een patiënt wordt in een staat van diepe ontspanning gebracht en kan dan worden betreden door een andere persoon – die als externe waarnemer getuige kan zijn van hun dromen.

Programma’s voor het delen van dromen zijn populair bij patiënten met traumagerelateerde nachtmerries of posttraumatische stressstoornis (PTSS). PTSS-patiënten ervaren vaak terugkerende nachtmerries waardoor ze zich gestrest en angstig voelen. Met deze vorm van therapie kunnen degenen die aan PTSS lijden oude herinneringen opnieuw bekijken zonder zich bedreigd of bang te voelen – ze kunnen deze oude herinneringen verwerken met hulp van een externe bron.

Dutten op het werk blijft taboe

Slapeloosheid is een probleem dat ongeveer 10% van de mensen regelmatig treft. De oorzaak van slapeloosheid is onduidelijk, maar het wordt vaak gezien als gerelateerd aan stress en angst. Studies hebben aangetoond dat chronische slapeloosheid kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en beroertes, depressie, een laag immuunsysteem en gewichtstoename.

Mensen met slapeloosheid wenden zich vaak tot vrij verkrijgbare slaapmiddelen of voorgeschreven slaapmiddelen voor verlichting. Eén onderzoek toonde aan dat voorgeschreven medicijnen effectiever zijn dan vrij verkrijgbare medicijnen voor de behandeling van slapeloosheid. Enkele veel voorkomende medicijnen om te slapen zijn Ambien (een benzodiazepine), Restoril (een benzodiazepine) en Lunesta (eszopiclon).
Maar hoe zullen deze medicijnen er in de toekomst uitzien?

Lorazepam kopen

Lorazepam, ook bekend als Ativan, is een benzodiazepine dat is gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid en angststoornissen. Het kan ook worden gebruikt om spierspasmen of toevallen te verlichten.

Lorazepam is geen wondermiddel, maar het kan veel mensen helpen om beter te slapen. De beste manier om te weten of lorametazepam u kan helpen, is door met uw arts over uw symptomen te praten en het gedurende ten minste drie weken te proberen. Wil je lorazepam kopen? dan kun je bij apotheker medicatie kijken voor de beste prijs.

Slimme bedden veranderen in slimme kamers

Slimme bedden worden al op de markt gebracht als essentieel voor een betere nachtrust. De recente introductie van augmented reality-headsets, die rustgevende scènes kunnen afspelen of oplichten met rustgevende kleuren, suggereert dat andere innovaties slapelozen ook kunnen helpen om in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Slimme kussens bevatten bijvoorbeeld sensoren die meten wanneer een persoon op zijn rug, zij of buik slaapt, zodat hij op het juiste moment wakker kan worden zonder zelfs maar zijn ogen te openen.

Naast slimme bedden en kussens hebben sommige futuristen gespeculeerd over hoe toekomstige technologische ontwikkelingen zouden kunnen leiden tot revolutionaire benaderingen voor de behandeling van slapeloosheid, zoals virtual reality-simulaties of zelfs door hypnose veroorzaakte dutjes.

Het onderwijssysteem zal beginnen met lesgeven over de voordelen van dutjes

Het is geen geheim dat veel mensen moeite hebben om wakker te blijven op het werk. Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan een derde van de werknemers op het werk in slaap is gevallen.

Sommige bedrijven hebben het op zich genomen om hun werknemers betere slaapomgevingen te bieden met dutjes, maar deze optie is slechts voor een beperkte tijd beschikbaar (meestal minder dan een uur).

Het spreekt vanzelf dat coffeeshops uiteindelijk besluiten om deze faciliteiten ook aan te bieden, en ze kunnen de duur zelfs verlengen van ongeveer 30 minuten tot maximaal een uur of twee.