BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Is een behandeling middels dry needling in Veenendaal pijnlijk?

Wanneer u last heeft van spiergerelateerde problemen, is de kans groot dat dry needling in Veenendaal deze effectief kan verminderen en in veel gevallen zelfs verhelpen. Vanwege het gebruik van een naald wordt deze therapie vaak met acupunctuur verward, maar de twee hebben niets met elkaar te maken. Dry needling is een binnen de fysiotherapie erkende behandelmethode waarbij trigger points (stijve, verkrampte spieren) worden aangeprikt en zo losgemaakt, wat gebeurt in onze praktijk nabij Veenendaal. Voor deze behandeling kunt u terecht bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark. Hier worden ook tal van andere therapieën zoals fysiotherapie bij diabetes aangeboden.

Wat kunt u tijdens de behandeling voelen?

In tegenstelling tot behandelingen als fysiotherapie bij diabetes betreft dry needling in Veenendaal een individuele behandeling. Doorgaans voelt men al na een eerste keer resultaat en zijn er in totaal weinig sessies nodig. De gespecialiseerde therapeut van het fysiotherapeutisch centrum prikt de spieren met de naald aan. Dit kan even een onprettig krampgevoel geven, maar daarna merkt u algauw dat u uw spieren weer beter kunt bewegen. Na elke behandeling kunt u last krijgen van klachten zoals hoofdpijn. Ook deze zijn van kortdurende aard.

Dry needling in Veenendaal en uw verzekering

Heeft u een aanvullende verzekering, dan valt deze behandelvorm onder de vergoedingen. Alle fysiotherapeuten die bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark werkzaam zijn, voldoen aan de door zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Wel is het verstandig om even in uw polis te bekijken hoeveel behandelingen of tot welk maximaal bedrag u een vergoeding kunt verwachten. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Behandelaars met elk hun eigen specialisme

Het hierboven genoemde fysiotherapeutische centrum heeft uitsluitend opgeleide en ervaren fysiotherapeuten in dienst. Elke behandelaar heeft zijn eigen specialisme, zoals manuele therapie of fysiotherapie bij diabetes. Zowel conventionele als onconventionele therapieën kunnen worden uitgevoerd, aangezien de praktijk is aangesloten bij het Eerstelijnscentrum.