BN ontwerp
Image default
Dienstverlening

Laat zeker niet na om zonnepanelen te kuisen

Het is echt geen handige zet om het reinigen van zonnepanelen te lang uit te stellen of zelfs helemaal niet te doen. Eindelijk is het net zoals bij vrijwel alle belangrijke energieopwekkende installaties; om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en blijft werken dient u onderhoud uit te voeren. In het geval van zonnepanelen doet u dit door deze grondig en bekwaam te laten kuisen. Veel mensen zullen echter, en ten onrechte, beweren dat zonnepanelen ook gewoon te reinigen door ze flink nat te laten regenen. Hoewel dit niet per se heel slecht is bedacht, is het simpelweg niet waar. Juist door de regen vervuilen uw panelen. U moet het zo zien; uw douch thuis maakt u toch ook regelmatig schoon? Het feit dat deze vaak gespoeld wordt doet daar niet aan af. 

Het laten kuisen van zonnepanelen is zeer belangrijk voor het rendement

Het is dus belangrijk voor het onderhouden van zonnepanelen om ze regelmatig te laten kuisen, het liefste natuurlijk door echte specialisten die weten wat ze voor u doen. Het is overigens niet allen zo dat het slim is om zonnepanelen te reinigen om bijvoorbeeld slijtage tegen te gaan of omdat het mooier is als de installaties niet vies zijn. Schone panelen worden namelijk niet gehinderd door obstructies. Dat wil zeggen dat het volledige oppervlak van de zonnepanelen door het reinigen weer volledig gebruikt kunnen worden om zoveel mogelijk zonlicht voor u op te vangen. Door meer voor u op te vangen, zorgen ze dus ook voor veel meer rendement. 

Schakel deze experts minstens één keer per jaar in

Bent u er van overtuigd geraakt dat zonnepanelen kuisen iets is wat u moet doen? Schakel dan minimaal één keer per jaar de ervaren specialisten van Solar Cleaners Nederland in. Dit is namelijk een bedrijf dat letterlijk bestaat om voor hun klanten zonnepanelen te reinigen. De experts van Solar Cleaners Nederland poetsen uw panelen altijd zeer goed. Kies daarom voor hen en plan een panelenreinigingsmoment in.