BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Ontwerp je eigen raamsticker

Je ziet het wel eens op de voordeur of het raampje dat naast de voordeur zit: een leuke raamsticker met daarop het huisnummer van de bewoners, soms de familienaam en soms als er ruimte is, ook nog eens alle voornamen van de bewoners.

Hoe leuk is het om je eigen raamsticker te ontwerpen?! Zo kun je zelf bepalen wat voor een tekst je op het raamfolie wilt hebben en op welke plek je die tekst precies wilt hebben. Er zijn bureau’s die dit speciaal voor jou kunnen ontwerpen. Maar je kunt ook een eigen ontwerp maken en deze uploaden zodat het sticker of folie bedrijf deze voor jou kan maken.

Hoe moet je een raamsticker ontwerpen?

Er zijn verschillende programma’s waarmee je een raamsticker kunt ontwerpen. Coreldraw is er eentje. Photoshop kun je gebruiken. En zo zijn er nog tal van programma’s waarmee je een eigen ontwerp kunt maken. Het ontwerp wordt later uitgewerkt op raamfolie. Meestal wordt hier gezandstraald raamfolie voor gebruikt óf melkglasfolie. Deze zijn wat donkerder van kleur, waardoor de uitgesneden letters extra goed opvallen. Het zelfklevend folie plak je vervolgens net als bij raamfolie voorzichtig op de ramen. Let op dat raamstickers waar letters of logo’s zijn uitgeplotterd zijn, extra gevoelig zijn voor schade. Ga er dus voorzichtig mee om.

Hoe het raamfolie op plakken?

Om het folie op de juiste manier op te plakken, raden we je aan om eerst het raam goed schoon te maken. Daarna pak je je folie sticker erbij en haal je in het hoekje het papieren of soms plastic onderkantje eraf. Je plakt het hoekje aan je raam en zorgt dat je folie netjes recht op het raam zit. Vervolgens wrijf je met een rakeltje (met vilt) over het folie. Wel voorzichtig doen, want het kan nog steeds beschadigen. Als je het netjes doet, heb je uiteindelijk prachtig resultaat.

https://www.plakfoliewebshop.nl/