BN ontwerp
Image default
Toerisme

Op wintersport tijdens het corona tijdperk

Reizen tijdens het corona tijdperk is voor veel mensen een heikel punt. Neem je het risico en ga je in de wintermaanden in het buitenland op vakantie of blijf je thuis in een vertrouwde omgeving? Als je er voor kiest om naar het buitenland te gaan voor wintersport, bereid je dan goed voor voordat je vertrekt. In het buitenland gelden namelijk andere regels met betrekking tot corona. Controleer ook of dat land toeristen toe laat.

Vervoersmiddel

Er worden meestal 3 opties gebruikt om naar het buitenland te reizen. Per vliegtuig, bus en auto.

Wanneer je met het vliegtuig reist, ga dan uit van lange wachtrijen en tijden. Dit komt doordat er grondige gezondheidschecks worden uitgevoerd. Denk hierbij aan temperatuur meten, neus en mondswap en een vragenlijst. Een mondkapje is op het vliegveld en in het vliegtuig verplicht.

Met een busmaatschappij op vakantie gaan zal het langste duren. Het voordeel hiervan is dat je zelf niet hoeft te rijden en goed uit kan rusten, dit kan niet als je zelf moet rijden. En je hebt niet te maken met lange wachttijden zoals op een vliegveld. Ook in een bus is het gebruik van een mondkapje verplicht.

Zelf met de auto reizen       

Als je zelf met de auto op wintersport gaat, check dan de vereisten in dat land voordat je vertrekt. Tijdens de wintermaanden is het in veel van deze landen verplicht om sneeuwkettingen om je winterbanden te bevestigen. Dit zorgt voor extra grip en dus meer veiligheid. Er zijn verschillende soorten sneeuwketting maten beschikbaar, dus controleer bij je eigen auto hoe groot de band is. Daarnaast kun je bij een winkel vragen voor meer informatie en wat de beste sneeuwkettingen zijn voor jouw auto.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/sneeuwketting-maten