BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Praktisch advies over deurkrukken

Ben jij op zoek naar deurkrukken omdat ze nodig aan vervanging toe zijn, omdat je je huis aan het verbouwen bent of misschien zelfs wel een nieuw huis hebt gekocht?

Dan wil je waarschijnlijk erg graag weten welke klinken het beste zullen passen bij jouw interieur en waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van deurkrukken.

Je kunt een aannemer of interieurdesigner natuurlijk om advies vragen, maar tegenwoordig is het net zo makkelijk om zelf even wat research te doen op het internet. Hier zul je handige tips vinden die jou zullen helpen om de beste deurklink te vinden die past bij jouw wensen.

Bedenk vooraf waar de deurkruk gebruikt gaat worden

Als jij je huis aan het inrichten bent dan komt er vaak veel op je af. Je moet snel keuzes maken maar je wilt natuurlijk niet dat je achteraf spijt krijgt. Wat betreft nieuwe deurklinken is het slim om vast te bedenken of je op alle deuren in de woning, met uitzondering van de buitendeuren natuurlijk, dezelfde deurklinken wilt plaatsen of dat je dit per ruimte bekijkt. Het kan natuurlijk zijn dat je in de keuken een andere stijl gebruikt dan in de woonkamer. In dit geval is het dan ook niet gek om een verschillende deurkruk te gebruiken in beide ruimten.

Kies een veilige deurklink

Je wilt je huis natuurlijk zo veilig mogelijk inrichten om inbrekers buiten de deur te houden. Daarom is het slim om voor de deuren die een uitgang bieden naar buiten een deurklink inclusief veiligheidsbeslag uit te zoeken. Op deze manier heeft de deurkruk niet alleen de functie om de deur te openen, maar werkt deze ook nog eens inbraakwerend. Zo kun je altijd met een gerust gevoel de deur uit.