BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Studeren in Utrecht

Studeren in Utrecht? Dat klinkt voor veel studenten aantrekkelijk, maar hier komt nog heel wat bij kijken. De zoektocht naar een kamer zou je nog weleens tegen kunnen vallen en als je al woonruimte hebt, waar ga je dan werken? In deze blog geven we je tips voor het studeren, wonen en werken in Utrecht! 

 

Wonen in Utrecht

Studentenhuisvesting is in zo’n beetje iedere studentenstad een veelvoorkomend probleem. Dit maakt het krijgen van een kamer ontzettend lastig. Het kan zomaar zo zijn dat je al twintig hospiteeravonden hebt gehad en nog steeds zonder kamer zit! Het is verstandig om je kansen te spreiden bij je zoektocht naar een kamer. Zo zijn er verschillende Facebookgroepen waar regelmatig kamers voorbijkomen waar je op kunt reageren. Je kunt je daarnaast ook nog inschrijven bij studentenhuisvester SSH. Hier schrijf je je gemakkelijk in en wanneer je lang genoeg ingeschreven staat kun je reageren op het aanbod.

 

Werken in Utrecht

Als je eindelijk een woonruimte gevonden hebt, ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een bijbaan in Utrecht. Over het algemeen is wonen in Utrecht namelijk niet goedkoop, dus wat extra geld is bij de meeste studenten wel gewenst. Afhankelijk van het soort studie dat je doet, is er meestal geen tijd voor een full-time baan. Je bent al druk in de weer met je studie en het is natuurlijk zonde van je studententijd om je vrije tijd volledig te steken in een baan. 

 

Je bent daarom op zoek naar een flexibele bijbaan. De horeca is niet voor iedereen weggelegd. Wat wél voor iedereen is weggelegd is het werken via Easyjobs. Hier schrijf je je voor in en hier kun je reageren op verschillende klussen bij jou in de buurt. Op deze manier werk je alleen wanneer je wil en kunt werken! Vindt het bedrijf dat de klus beschikbaar heeft gesteld jou geschikt? Dan kun je aan de slag.  

 

Uitgaan in Utrecht

Een beetje student zegt geen nee tegen het nachtleven. De stad telt 173 cafés en vele gezellige terrassen. Wanneer de maatregelen het weer toelaten kun je hier dus prima terecht voor wat drankjes en gezelligheid!

 

https://www.easyjobs.nl/