BN ontwerp
Image default
Woningen

Uw toegang tot entreevloeren

Je entree kan de sleutel zijn om een geweldige eerste indruk te maken op iedereen die een voet in je huis zet. Als u niet de beste vloer heeft die is gemaakt om de rommel buiten die binnen wordt bijgehouden, te weerstaan, zou u kunnen ontdekken dat uw vloeren keer op keer moeten worden vervangen om ze er mooi uit te laten zien. Als de meest bezochte zone in uw huis, krijgen uw entreevloeren voortdurend een pak slaag en worden ze geschaafd en geschopt door schoenen, laarzen en hakken die voortdurend uw huis binnenkomen en verlaten. Bij het uitzoeken welk vloermateriaal geschikt is voor uw entree of bijkeuken, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden:

Duurzaamheid

U wilt uw entreevloeren vervangen en u wilt er zeker van zijn dat u deze gedurende lange tijd niet opnieuw hoeft te vervangen, dus duurzaamheid is een grote factor. U wilt iets dat is ontworpen om lang mee te gaan, zelfs bij intensief voetverkeer.

Onderhoud

U wilt een gemakkelijke toegang om schoon te maken. Denk aan die besneeuwde of regenachtige dagen en al het vuil en vocht dat naar binnen kan worden gesleept. Hoe langer het op uw vloer blijft liggen, hoe meer schade het kan aanrichten, waardoor de levensduur van uw vloeren wordt verkort.

Waterbestendigheid

Nogmaals, al dat vocht dat van buiten naar binnen wordt gesleept, kan uw vloeren snel beschadigen. Er zijn veel opties voor waterdichte vloeren die waterschade helpen bestrijden en de levensduur en het uiterlijk van uw vloeren verlengen.

Comfort

Natuurlijk zijn vloeren niet het eerste waar u aan denkt als u aan comfort denkt. Maar afhankelijk van het materiaal dat u kiest, kan de slijtage van uw vloeren rechtstreeks verband houden met de slijtage van uw lagere voegen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als je kleintjes hebt die rondrennen, sommige vloermaterialen valvriendelijker zijn dan andere.

Warmte

Dit lijkt ook voor de hand liggend, maar bepaalde vloermaterialen zijn slechter in het geleiden van warmte dan andere, wat kan leiden tot tot koude voeten en zelfs de totale kosten voor het verwarmen van uw huis verhogen.

Esthetiek

Onthoud bij het beoordelen van verschillende vloermaterialen dat het belangrijker is om waarde te hechten aan functie dan aan uiterlijk. Als je winkelt op basis van een bestaande stijl, gooi dan niet alle andere factoren uit het raam om alleen maar bij een patroon of kleur te passen. Gelukkig zijn er talloze duurzame opties, van luxe vinyl tot keramische tegels die het uiterlijk van hardhout nabootsen, zodat je nog steeds toegang hebt tot de natuurlijke schoonheid en stijl die je wenst. Handig is ook dat je in de toekomst eventueel laminaat over tegels kunt leggen wanneer je een nieuw uiterlijk wenst.

Kosten

Zoals altijd is de prijs een factor in elk project voor woningverbetering. Vloermaterialen variëren in prijs per vierkante meter en kunnen variëren in installatiekosten. Vergeet niet rekening te houden met de typische levensduur van het vloermateriaal. Het kan zijn dat u in de loop van de tijd minder geld uitgeeft als uw vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan.