BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Wat betekenen de termen "Agile" en "Scrum"?

agile development meaning

 Modewoorden, we weten genoeg. Zo vliegen de afgelopen jaren “Agile” en “Scrum”om je oren. Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat kan je doen? Ik wil je meenemen in de wereld van agile werk en competitie. waarom ik? Omdat ik vaak samenwerk met organisaties die deze principes en methoden toepassen. Het sluit naadloos aan bij creatief denken, iets waar we in deze eeuw niet zonder kunnen.

Je kunt Agile zien als een paraplu, die werkt op een specifieke manier van denken. Daarom is het essentieel dat het hele bedrijf agile werkt. Maar waar staat het voor? Agile staat voor agile werken en flexibiliteit. De snelheid van verandering is zo snel dat je in deze tijd alleen behendig kunt werken. Mogelijkheden draaien om uw bestelling. Je reageert op wat er gebeurt. verzoek van de klant. Daar krijg je feedback. Je gebruikt agile om organisatiedoelen te bereiken. Op deze manier kunt u verschillende tools gebruiken. Overweeg Scrum, Kamban en zoom.

Wat houdt agile werk in?

Als je een agile methode gebruikt, werk je volgens het empirische model. Het model heeft drie pijlers. De klant staat altijd centraal. Mensen en interactie zijn gebaseerd op processen en tools. Je geeft prioriteit aan taken en concentreert je erop. Je werktijden zijn kort. Je kunt effectief werken. U moet eerst de methode vinden die de klant onmiddellijk de meeste waarde kan opleveren.

Oké, nu concreet. SCRUM.

Zoals eerder vermeld, is Scrum een ​​tool voor agile werken. Als het bedrijf waarvoor je werkt wil profiteren van kansen die zich in de markt voordoen, kan hij de scrum-methode gebruiken. Je maakt altijd ruzie met een team waarin je verschillende rollen speelt. U heeft bijvoorbeeld een Scrum-beheerder die verantwoordelijk is voor het begeleiden van het Scrum-proces en de inhoud niet hindert. Je hebt een producteigenaar die contact houdt met belanghebbenden en dingen opsomt. Dan heb je een ontwikkelteam en zij zijn verantwoordelijk voor het daadwerkelijke werk.

een voorbeeld. Uw bedrijf ontwikkelt een website. Mensen in het ontwikkelteam kunnen deze gewoonte ontwikkelen, schrijven en testen. De product owner kent de verwachtingen van de stakeholders en bepaalt de prioriteit van de belangrijkste taken. De Scrum Master vereenvoudigt het hele proces.

Uniek

Kortom, dit is wat scrum betekent. Iedereen heeft zijn eigen taken en kwaliteiten. Op deze manier kunnen hoogwaardige producten worden geleverd. Het verschil tussen Scrum en agile werken en traditionele werkwijzen is dat het om een ​​korte sprint gaat. Dit is een kort tijdsbestek van 2 tot 4 weken.

Voorbeeld van het ontwikkelen van een website. Traditioneel toont u de website aan het einde van het ontwikkelproces. Een paar maanden geleden hebben we hierover overeenstemming bereikt, en dit is wat we nu aanbieden. Wanneer u volgens Scrum werkt, snijdt u het hele proces in stukjes en levert u een klein portie per keer. Bijvoorbeeld een huisstijl of één pagina binnen twee weken. Je krijgt feedback van stakeholders en bespreekt hoe je beter kunt samenwerken. Vervolgens ga je door met het ontwikkelen van het volgende deel van de website. Dit voorkomt extra werk aan het einde van het proces, onnodige producten en overmatige documentatie. De grootste uitdaging is Agile te behandelen als een middel, niet als een doel. Vraag uzelf af: “Wat wilt u bereiken door agile te werken?” In plaats van de trend te volgen en deze direct op uw bedrijf toe te passen. Ik ben benieuwd, hoe stel jij je voor? Denkt u dat dit de meerwaarde is van uw bedrijf?

https://www.webdeveloper.today/2021/03/

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html