BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Wat is een deelbaar bed?

Zoals de naam enigszins doet vermoeden is een deelbaar bed een tweepersoons bed, ledikant of boxspring. Dit is geen bed wat aan elkaar vast zit, maar een deelbaar bed is gemakkelijk uit elkaar te rijden. Ideaal voor het opmaken van uw bed, maar ook wanneer iets tussen uw bed is gevallen of wanneer u besluit om de bedden te verplaatsen naar een andere locatie in huis. 

Voorheen waren er minder opties beschikbaar. Op het moment heeft u ruime keuze om een deelbaar bed volledig af te stemmen op uw behoeften en wensen. Heeft u nog een fijn matras en lattenbodem? Dan kunt u deze behouden. 

Waarom zou u kiezen voor een deelbaar bed?

De deelbare bedden worden steeds populairder, met name onder de senioren. De reden dat deze bedden zo populair zijn is dat deze met uiteenlopende functies te personaliseren zijn. Maar het heeft nog een andere belangrijke reden. Met de vergrijzing en de volle zorgtehuizen stuurt de overheid meer op het langer zelfstandig thuis worden van de ouderen. Dit wordt mogelijk gemaakt met de thuishulp/zorg aan huis maar ook door de ouderen te voorzien in faciliteiten. Een deelbaar seniorenbed draagt hier ook aan bij. Door uw deelbaar bed te voorzien van een hoog laag functionaliteit kunt u makkelijker in en uit bed komen. Ook voor de thuiszorg wordt het verlenen van zorg een stuk makkelijker. 

 

Welke vragen moet u stellen wanneer u overweegt een deelbaar bed aan te schaffen?

Misschien is het moment daar dat uw bed aan vervanging toe is. Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de mogelijkheden. Het is logisch dat u een bed kiest wat aansluit op uw wensen en behoeften die u nu heeft. Maar een bed is een aankoop waar u nog jaren plezier van heeft of zou moeten hebben. Het zou zonde zijn als uw behoeften binnen een aantal jaren veranderen. Denk hierbij aan mogelijkheden om makkelijker in en uit bed te stappen maar ook een bed wat makkelijk te verplaatsen is. Het is goed om na te gaan welk toekomstbestendig deelbaar bed het beste bij u past.

 

Vragen die u zich vooraf kunt stellen zijn:

 

  • Welke natuurlijke slaaphouding neemt u aan?

  • Heeft u fysieke klachten die de nachtrust beïnvloeden?

  • Heeft u het ‘s nachts regelmatig warm of koud?

  • Woelt en draait u veel in uw slaap? 

  • Heeft u last van allergieën die invloed kunnen hebben op uw keuze voor één van de deelbare bedden?

 

Door naar een winkel te gaan met experts kunt u deze vragen en uw wensen voorleggen. Zo krijgt u een advies op maat om het bed van uw dromen te vinden.

 

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/deelbaar-bed/wat-zijn-de-voordelen-van-een-deelbaar-bed/