BN ontwerp
Image default
Winkelen

Wat zijn lichtstraten?

Het kan zo zijn dat je de term lichtstraten niet eerdere gehoord hebt maar je hebt ze vast wel gezien. Lichtstraten vind je namelijk terug in haast iedere winkelcentrum op de daken om het winkelende publiek te beschermen tegen wind en regen. Het zijn de doorzichtige glazen constructie dat boven je hoofd hangen wanneer je aan het winkelen bent.

Als het in een winkelcentrum regent gaan consumenten naar huis want ze hebben geen zin om in de regen van winkel naar winkel te lopen. De winkels lopen veel omzet mis zo want in Nederland regent het vaak. Een oplossing hiervoor zou een dak kunnen zijn tussen de winkels maar dan is het zo donker en moet er lampen geplaatst worden. De oplossing waar vaker voor gekozen wordt zijn het plaatsen van lichtstraten tussen de winkels. Op deze manier wordt de consumenten niet nat wanneer het regent en ze kunnen alsnog de hemel boven hun hoofd zien.

De lichtstraten zelf zijn gemaakt van glas en hebben een aluminium frame. Wind en regen kunnen er niet door maar de consumenten kunnen er wel doorheen kijken. Het is de ideale oplossing om ervoor te zorgen dat consumenten blijven winkelen ook al regent het buiten.

Serbo.nl

Luxlight.eu

Velux.nl