BN ontwerp
Image default
Woningen

Woning laten taxeren door een taxateur Roermond

Je hebt je droomhuis in Roermond gevonden. Het voorlopig koopcontract is getekend en je bent dus met de verkoper overeengekomen over de prijs. Dan is het tijd om een taxateur in te schakelen. Want je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Komt de prijs die je hebt geboden wel overeen met de waarde? Ook de hypotheekverstrekker wil een taxatierapport zien voor hij overgaat tot het verstrekken van de hypotheek. De taxateur Roermond zal je hierbij helpen.

Wat doet de taxateur Roermond

Een taxateur bepaalt de waarde van een huis aan de hand van een aantal richtlijnen. Zo kijkt hij onder andere naar de grootte van het huis, de indeling en de ligging. Ook wordt er gekeken naar de huizenprijzen in de omgeving. Verder is de staat van het onderhoud erg belangrijk. Zo is het huis meer waard als je het goed hebt onderhouden. Is de staat van het dak slecht of zijn de houten kozijnen aan het rotten? Dan ga je dit terugzien in de waarde van het huis. De taxateur verzamelt al deze informatie en stelt hier een rapport van samen. Zo heb je meteen alles bij de hand.

 

Taxateur voor het aanvragen van een hypotheek

Bij het aanvragen van een hypotheek of van bepaalde verzekeringen zal de hypotheekverstrekker vragen om een taxatierapport. Heb je deze niet? Dan zal de hypotheekverstrekker je waarschijnlijk geen hypotheek verstrekken. Het is dus erg belangrijk dat je in het bezit bent van een taxatierapport. Vaak doet een makelaar de taxatie voor je. Houd wel in de gaten dat de makelaar onafhankelijk is en dus niet werkt voor de kopende of verkopende partij.

https://vancromvoirt.nl/taxateur-roermond/