BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Aan het twijfelen tussen een nieuwe, tweedehands of refurbished laptop? De opties op een rijtje

Wil je graag een nieuwe laptop kopen? Maar ben je nog aan het twijfelen tussen een nieuwe, tweedehands of refurbished laptop? In deze blog zetten we graag alle opties voor je op een rijtje. Veel mensen denken dat refurbished en tweedehands precies hetzelfde zijn. Zoals je echter in deze blog kunt lezen is dit niet het geval. Benieuwd wat de verschillen zijn? Lees dan zeker even verder!

De voor- en nadelen van een nieuwe laptop

Veel mensen die hun eerste laptop kopen, kiezen voor een nieuwe laptop. Nieuw betekent uiteraard dat de laptop nog niet eerder is gebruikt en jij de laptop dus als eerste en enige in handen hebt. Het voordeel van een nieuwe laptop is dat je altijd recht hebt op wettelijke garantie. Hoewel het soms nog steeds afwachten is wat je precies ontvangt en of de laptop ook echt aan jouw verwachtingen voldoet, kun je er wel vanuit gaan dat de accu bijvoorbeeld nog in topconditie is. Deze is immers nieuw en nog niet eerder gebruikt. Nadeel is wel dat je voor een nieuwe laptop altijd de hoofdprijs betaalt. 

Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Hoewel refurbished laptops ook onder de tweedehands laptops vallen, zit er een wezenlijk verschil tussen standaard tweedehands laptops die je bijvoorbeeld op Marktplaats koopt en een refurbished laptop van een betrouwbare site. Zo wordt een standaard tweedehands laptop negen van de tien keer direct doorverkocht zonder dat deze is nagekeken en ‘opgeknapt’. Een refurbished laptop wordt van top tot teen gecontroleerd en opgepoetst. Met dit oppoetsen bedoelen we dat de laptop vaak voorzien wordt van een nieuwe accu. Ook worden er eventueel andere onderdelen vervangen mocht dit nodig zijn.

Goed om te weten: bij een refurbished laptop krijg je altijd garantie. Deze is bij een tweedehands laptop via Marktplaats vaak al verlopen, tenzij je een vrij recent model koopt. Een refurbished laptop is echter wel wat duurder dan wanneer je zo’n zelfde laptop tweedehands bij een particulier zou kopen.

De keuze is aan jou!

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van zowel nieuwe als tweedehands en refurbished laptops, is het hopelijk wat makkelijker om de juiste keuze te maken. De keuze is aan jou!

https://azerty.nl/