BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Waar relatietherapie bij kan helpen

Relatietherapie zal voor veel mensen voelen als een soort taboe. Veel mensen staan er niet voor open, omdat ze denken dat het toch niet werkt. De succesverhalen hoor je bovendien vaak niet omdat mensen er niet open over zijn uit schaamte. Toch lijkt relatietherapie voor heel veel stellen en gezinnen echt een oplossing te vormen. In deze blog leggen we uit voor wie en voor welke problemen relatietherapie allemaal een oplossing kan vormen. 

Voor stellen

Twijfelen jij en je partner aan jullie relatie, dan kan relatietherapie zeker een oplossing voor jullie bieden. Tijdens relatietherapie ga je samen in gesprek met een relatietherapeut, om de oorzaak achter jullie relatieproblemen te ondervinden. Relatietherapie hoeft overigens niet altijd met zijn tweeën. Je kan ook in je eentje beginnen, als je partner bijvoorbeeld nog niet gemotiveerd genoeg. Relatietherapie kan voor jullie een oplossing vormen als je aanloopt tegen de volgende problemen binnen jullie relatie:

  • Vervreemding

  • Problemen

  • Onvrede

  • Afstand ten opzichte van elkaar

  • Depressie

Voor gezinnen

Vaak stralen de problemen waar jij en je partner tegenaan lopen door naar jullie gezin. Hierdoor kan de relatie met je kinderen veranderen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wil, en daarom kan ook voor gezinnen relatietherapie een oplossing bieden. Samen met je gezin en met een of twee therapeuten ga je het gesprek aan. Vaak ga je hierbij op zoek naar de verhoudingen binnen jullie gezin en de rollen die iedereen aanneemt. Aan de hand hiervan kun je heel veel ontdekken over oorzaken van problemen binnen jullie gezin. 

Wat kom je te weten

Door relatietherapie kun je erachter komen waar je twijfels vandaan komen. Op deze manier kom je erachter of je die twijfels nog weg kunt nemen, of dat de twijfels te groot zijn om te overkomen. Heb je veel irritaties naar de ander, dan kan je dit vaak ook verminderen met relatietherapie. Je gaat ontdekken waarom het gedrag van de ander je irriteert, en hoe je dit makkelijker los kan laten, waardoor de irritatie automatisch zal zakken. Er wordt vooral heel veel gepraat met elkaar. Dit lijkt misschien te eenvoudig, en onnodig om met een therapeut te doen, maar vaak ontstaan relatieproblemen juist door een gebrek aan goede communicatie met elkaar.