BN ontwerp
Image default
Hobby en vrije tijd

Aanvallen van Mars

Oké, voordat je denkt dat ik gewoon weer een “alien freak” ben, wil ik zeggen dat ik niet bedoel dat kleine groene mannetjes van de rode planeet op oorlogspad zijn. Het soort “aanval” waarnaar ik verwijs heeft te maken met de zeer merkbare effecten in je leven wanneer de planeet Mars een “aspect” vormt van een van de factoren in je geboortehoroscoop.

Heb je ooit een van die dagen gehad waarop je leek?
rusteloos, misschien zelfs zenuwachtig, als je ongeduldig was met anderen, als je ’s nachts niet kon slapen … en er geen duidelijke reden leek te zijn voor je opgewonden toestand? Nou, dan heb je misschien wel eens meegemaakt wat bij astrologen bekend staat als een “Mars-transit”.

Zoals u wellicht al weet, is een geboortekaart een kaart van de exacte (tot op de boogminuut) planetaire posities op de datum (en op het tijdstip en de plaats) van uw geboorte. Een van de belangrijkste technieken die wij astrologen gebruiken om voorspellingen te doen over de tendensen van iemands toekomst, zijn de zogenaamde “transits”. Een doorgang vindt plaats wanneer een planeet op een specifieke dag / tijd (bijvoorbeeld nu) een graad van de dierenriem passeert die in een specifieke hoek staat ten opzichte van een van de belangrijke factoren in je geboortehoroscoop. Laten we concreter worden. Stel dat je geboren bent op 8 november 1955, om 9.48 uur EST (zoals ik was). De zon in je geboortehoroscoop Maagd is (gezien vanaf de aarde) in 15 graden, 25 minuten van het teken Schorpioen. Nu, op 6 november 2005, bevindt de planeet Mars zich in 15 graden Stier: precies 180 graden van “jouw” zon. Een hoek van 180 ° staat bekend als een “oppositie” en is slechts een van de verschillende aspecten die in astrologisch werk worden gebruikt.

Om een ​​dergelijk aspect te interpreteren, moeten verschillende dingen worden overwogen:

– De planeet die het aspect maakt (in dit geval Mars Planeet Mars en Leeuw)

– De planeet (of andere factor) in de geboortekaart ontvangen
het aspect (de zon, in ons voorbeeld)

– De aard van het aspect (in dit geval van de oppositie).

– Overige overwegingen, zoals de borden en huisjes deze
planeten bezetten, andere aspecten die aanwezig zijn onder de
factoren in de geboortekaart, enz.

In ons voorbeeld vereenvoudigen we. Een oppositie wordt gezien als een aspect van spanning en vormt vaak een uitdaging waarmee we te maken hebben. Terwijl ik deze regels schrijf, staat de planeet Mars in oppositie met mijn zon, en dat is al een aantal dagen zo – en ik heb het zeker opgemerkt! Ik heb het drukker gehad dan normaal, mijn studenten lesgeven, aan verschillende internetprojecten gewerkt en over het algemeen niet veel tijd gehad om gewoon achterover te leunen en te ontspannen. Dit is vaak het geval wanneer Mars in aspect is ten opzichte van uw zon.

Ook typerend voor Mars zijn, bij gelegenheid, ongelukken, of
een of andere pijn ervaren. Nou, een paar dagen geleden begon een van mijn achterste kiezen pijn te doen. Mijn tandarts had me gewaarschuwd dat het me op een dag problemen zou geven (er zitten al verschillende vullingen in), en ik ben bang dat die dag is aangebroken. Kiespijn is pijnlijk om te hebben, zoals velen van u zeker weten, en over slechts een half uur vertrek ik naar de tandarts om te zien of de tand kan worden gered of moet worden getrokken. In ieder geval is de onvermijdelijke onaangenaamheid / pijn die gepaard gaat met het ondergaan van tandheelkundig werk ook typerend voor een doorgang naar Mars.

Nervositeit, ongeduld en impulsiviteit komen vaak voor tijdens een doorgang naar Mars, dus als je een dergelijke tijd meemaakt, raad ik je aan te proberen te ontspannen, de tijd te nemen, langzamer te rijden dan normaal … hebben de neiging om voorop te lopen en dit kan, afhankelijk van de omstandigheden, leiden tot een verhoogd risico op ongevallen.

Hoe weet je wanneer een doorvoer naar Mars gevolgen voor je zal hebben? Nou ja, met zowat elk goed astrologieprogramma kun je transits berekenen. Met ons eigen “Omnicycles” -programma kunt u zowel uw geboortekaart als transits (in grafiekvorm) maken voor de weken / maanden waarin Mars zijn invloed het sterkst zal laten zien in uw toekomst. Er zijn ook enkele astrologiesites waarmee u de posities van de planeten voor verschillende tijdsperioden kunt berekenen: gebruik zoektermen zoals ‘astrologie’, ‘online efemeriden’ (plaats deze tussen aanhalingstekens) en ‘aspect’ in Google om vind sites die een dergelijke service bieden.

Ondanks de incidentele onrust die de transits van Mars je kunnen bezorgen, moet ik ook de positieve kant noemen. Gedurende deze tijden zul je meer energie hebben en ongetwijfeld veel meer gedaan kunnen krijgen in je werk, studie, enz. Profiteer van deze trend: als je je zo ‘opgewonden’ voelt dat je het niet weet wat te doen met al die overtollige energie van sterrenbeeld Weegschaal, misschien is het een goed moment om de veranda te schilderen, je over te geven aan je favoriete sport of op een andere manier af te werken. Weersta gewoon de verleiding om teveel te doen, of om je krachten tot het uiterste te belasten: wees actief, maar neem geen onnodige risico’s.

Omdat Mars in zijn ergste vorm kan vertegenwoordigen
geweld, we kunnen vrij zeker zijn van één ding – als die kleine groene mannetjes van die naburige rode planeet ooit WEL besluiten om ons allemaal aan te vallen en uit te roeien, zal het waarschijnlijk gebeuren wanneer Mars zich in een nogal slecht aspect van de horoscoop Schorpioen bevindt.

https://zodiac-horoscoop.nl/