BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Bezoek een tandarts in Turkije

Een bezoek aan de tandarts staat jaarlijkse twee keer gepland, met geluk bent u daar zo weer weg. Maar dat is niet altijd het geval. Soms is uw gebit en tanden in slechte conditie en duurt u tandartsbezoek in Turkije veel langer. Hoe kunt u dit voorkomen? Simpel, beter voor uw tanden en gebit zorgen.

Waarom beter voor uw gebit zorgen?

De tandarts in Turkije kan u helpen om veelvoorkomende mond- en tandvleesproblemen te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan gevoelige tanden, tandvleesontstekingen, tandplaque, tandaanslag, een slechte adem en tandsteen. De tandarts in Turkije geeft dan instructie naar hoe je goed moet poetsen of hoe je je tanden goed kunt verzorgen. Tandplak een veel voorkomende probleem door slecht oetsen. U kunt dit zelf grotendeels voorkomen door uw gebit minimaal twee keer per dag goed te poetsen en te stoken of ragen.  Ook kunt je bij de tandarts uit Turkije en afspraak maken voor het verwijderen van tandsteen, dit wordt ook wel een gebitsreiniging genoemd. Een gebitsreiniging bestaat uit voorlichting, instructie, tandsteen en aanslag verwijderen en polijsten. Dit gebeurt overigens niet standaard bij een bezoek aan de tandarts in Turkije, maar u moet hiervoor een aparte afspraak maken.

Andere behandelingen

Ook biedt de tandarts in Turkije nog hulp bij andere problemen. Te denken valt aan een gaatje in een van de tanden of kiezen. Dit moet dan worden gevuld. Ook zorg de tandarts ervoor dat als je kaakpijn hebt of pijn in tanden dat er een verder onderzoek wordt gedaan. De tandarts maakt dan een foto en onderzoekt zo of er nog verdere problemen zijn. Bij veel pijn in de kiezen kan het zijn dat deze ontstoken is en de kies moet worden getrokken. Ook een wortelkanaalbehandeling is een van de veelvoorkomende behandelingen bij de tandarts in Turkije. Deze behandelingen vallen vaak niet onder de basisverzekering, maar u wilt er niet mee blijven rondlopen. Het advies wat de tandarts altijd als eerste zegt? Zorg ervoor dat je gebit goed is onderhouden. Dan ben je zo weer uit de stoel bij je bezoek aan de tandarts in Turkije.