BN ontwerp
Image default
Auto's en Motoren

Blackbox auto multifunctioneel

Een blackbox in de auto kan voor meerdere doeleinden ingezet worden. Een multifunctionele blackbox meet namelijk niet alleen locaties via GPS, maar is in staat om de coördinaten te verwerken in een sluitende rittenregistratie. Een rittenregistratie bijhouden is verplicht om de bijtelling te voorkomen. Daarnaast houdt een blackbox ook de urenregistratie bij. Onderstaand leggen we de functies uit waar een blackbox in de auto over beschikt.

 

Rittenregistratie

Een rittenregistratie of kilometerregistratie houdt alle ritten en kilometers bij die met de auto zijn gereden. Denk aan gegevens als het start- en stopadres, begin- en eindtijd van de rit, het aantal gereden kilometers en het karakter (zakelijk of privé) van de rit. De voornaamste reden voor het bijhouden van een rittenregistratie is om de bijtelling in 2021 te voorkomen. Indien u geen bijtelling wilt betalen over de auto van de zaak, mag er maximaal 500 kilometer per jaar privé gereden worden en dient dat aangetoond te worden middels een sluitende rittenregistratie. Een rittenregistratie wordt ook vaak bijgehouden wanneer de privéauto gebruikt wordt voor zakelijke ritten. Er mag dan €0,19 per gereden kilometer gedeclareerd worden.

GPS tracking

Naast het bijhouden van een rittenregistratie beschikt een blackbox uiteraard over GPS tracking. De blackbox meet locaties via GPS en verstuurt die naar uw eigen online account of smartphone app. Hier ziet u altijd de recente locatie van de blackbox. Handig voor bijvoorbeeld wagenparken of de planning die willen weten waar bepaalde auto’s zijn.

 

Urenregistratie

Wilt u een overzichtelijke urenregistratie van de tijdsbesteding van uw buitendienstmedewerkers? Of wilt u zien hoeveel uur uw materieel heeft gedraaid? Met de automatische urenregistratie kunt u direct zien hoeveel klanten uw medewerkers hebben bezocht, hoeveel uren ze onderweg zijn geweest en hoeveel kilometer er is afgelegd. Of hoeveel uur een machine heeft gedraaid. De blackbox registreert het allemaal en alle gegevens zijn eenvoudig online te bekijken.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/