BN ontwerp
Image default
Vakantie

De 6 meest ontspannende uitstapjes in Las Palmas

Las Palmas is een stad die zich bevindt op één van de Canarische Eilanden. De stad is ontstaan in 1478 en vanwege de locatie en de bezienswaardigheden tegenwoordig een toeristische trekpleister. Het ligt in een levendig land dat de toeristen veel te bieden heeft.

Je leert er niet alleen over de geschiedenis van de stad maar er zijn ook veel leuke uitstapjes te doen.

Voordat je Las Palmas gaat ontdekken raden we je aan om een auto te huren. Als u de auto op de luchthaven wilt ophalen, leidt deze site u naar het proces: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-gran-canaria/. Deze helpt je door de één van de meest ontspannende plaatsen op de wereld te reizen.

We bespreken hier een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Las Palmas bent.

Uitstapjes in Las Palmas

De volgende uitstapjes kan je niet missen als je in Las Palmas bent.

Het Museo Canario bezoeken

Dit museum heeft veel items staan die met de Canarische geschiedenis te maken hebben.

  • Als je meer over de geschiedenis van de stad wil weten, ben je hier aan het juiste adres.
  • Naast de artefacten heeft het museum een interessante afdeling met schedels, gerangschikt op een bijzondere manier.

Castillo de La Luz.

Dit is een oud fort dat open is voor toeristen. Het fort is gebouwd in 1494 en het was tot 1800 een belangrijk defensief deel van Las Palmas. Het is nu geopend voor toeristen zodat zij meer over het fort en de geschiedenis ervan kunnen leren.

Ga naar het oude centrum

Deze plek heeft veel historische architectuur te bieden. Het was ooit het centrum van de stad Las Palmas. De leukste bezienswaardigheid is Santa Ana: een kathedraal die je echt moet bezoeken!

Casa De Colon

Een interessant feitje over deze plek is dat dit museum het huis van Christopher Columbus geweest is.

  • Het is nu een museum dat open is voor bezoekers en een aantal replica’s heeft tentoongesteld die met Columbus te maken hebben.
  • Er is een replica van zijn dagboek en een aantal wereldkaarten die hij ontworpen heeft. Als je de nieuwste wereldkaart meeneemt kun je deze met de oude kaarten vergelijken.

De zee is een gaaf avontuur

Het strand is een geweldige plek voor je, of je nu komt om te zonnebaden of juist om te surfen. Je kunt er niet alleen zonnebaden maar er zijn ook avontuurlijke activiteiten te doen, zoals surfen.

Mis de rondleiding per bus niet

Las Palmas is een grote stad en lopend ga je het niet redden om alles te zien. Een taxi kost veel geld, dus een hop on hop off bus is een goede optie. De bus rijdt je door heel Las Palmas heen en een gids vertelt je meer over de stad.

Conclusie

Las Palmas is een levendige stad die veel te bieden heeft. We hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, mis ze niet!

https://www.autospanje.nl