BN ontwerp
Image default
Vakantie

Leukste steden om te bezoeken in Egypte

Natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten en avonturiers vinden allemaal iets om van te genieten in Egypte. Dit land aan de oevers van de Nijl is rijk aan cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen. Als je van plan bent om Egypte te bezoeken, zijn hier een aantal van de leukste steden die je niet mag missen.

Caïro

Caïro, de hoofdstad van Egypte, is een bruisende stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur. Hier kun je enkele van ’s werelds meest iconische bezienswaardigheden vinden, waaronder de grote piramides van Gizeh en het Egyptisch museum. Slenter door de kronkelende straatjes van de oude wijk Khan el-Khalili om te winkelen voor souvenirs en proef heerlijke Egyptische gerechten in de lokale restaurants.

Luxor

Luxor, ook wel bekend als de “wereld van de farao’s”, is een stad vol archeologische schatten. Bezoek de beroemde Luxor-tempel en de tempels van Karnak om meer te leren over het oude Egypte. Vergeet niet om de Vallei der Koningen te verkennen, waar je de tombes van farao’s zoals Toetanchamon kunt ontdekken.

Aswan

Aswan, gelegen aan de oevers van de Nijl, staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Aswan-dam en de Philae-tempel, die verplaatst werd om te worden beschermd tegen overstromingen. Maak ook een boottocht naar de pittoreske eilandjes in de Nijl, zoals Elephantine Island.

Sharm el-Shikh

Sharm el-Shekh, gelegen aan de Rode Zee is een paradijs voor strandliefhebbers en duikers. Met zijn kristalheldere water en kleurrijke koraalriffen is dit een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Daarnaast kun je hier genieten van luxe resorts, levendige winkelstraten en een bruisend nachtleven.

Alexandria

Alexandria, aan de middellandse zee, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bezoek de Qaitbay Citadel, gebouwd op de locatie van de beroemde oude vuurtoren van Alexandria. Bewonder ook de prachtige Bibliotheca Alexandria, een moderne herinterpretatie van de oude bibliotheek van Alexandrië.