BN ontwerp
Image default
Sport

De beste voetbalcoaches in de geschiedenis: TOP France Football

 

Het Franse weekblad France Football is een van de meest gerespecteerde (zo niet de meest) publicaties over voetbal. Het tijdschrift staat bekend om zijn Gouden Bal-prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer en wordt beschouwd als de meest prestigieuze individuele trofee in de sport.

In maart 2018 publiceerde France Football de TOP van de beste voetbalcoaches in de geschiedenis. Het omvatte 50 specialisten, bij de selectie waarvan rekening werd gehouden met de gewonnen trofeeën, bijdrage aan het spel en de erfenis, betekenis, invloed, loopbaanduur. De top 10 voetbalcoaches staan ​​hieronder vermeld.

De beoordeling van de beste voetbalcoaches wordt geopend door de Schot Bill Shankly. Hij werd geboren in 1913, begon zijn voetbalcarrière in 1931, maar in bijna 20 jaar van zijn spelerscarrière kon hij slechts één FA Cup verwerven. Al zijn prestaties als coach zijn nauw verwant aan Liverpool.

Als leider van de Merseysides in 1959 bevond Shankly zich in erbarmelijke omstandigheden. Het team was een buitenstaander in de Tweede Klasse (analoog aan het moderne kampioenschap in hiërarchie) en maakte een diepe crisis door. Maar de mentor was in staat om het team uit deze staat te halen en vertrok in 1962 in de eerste (hoogste) divisie van het Engelse voetbalkampioenschap. Na 2 jaar won hij het ook, en herhaalde het succes in 1966 en 1973.

Bill Shankly was 15 jaar lang de hoofdcoach van Liverpool, tot 1974. Gedurende deze periode won hij, naast drie kampioenschappen, twee FA Cups, drie Super Cups en werd hij ook de winnaar van de KUEFA van 1973.

 

Zie vacature Rupel Boom

 

voetbaltrainer

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html