BN ontwerp
Image default
Bedrijven

De diversiteit van steigerhout voor je interieur

De mogelijkheden met steigerhout zijn zeer divers waardoor in iedere huisstijl wel een meubelstuk van steigerhout past. Vaak denken mensen bij steigerhout alleen maar aan het gebruik van pallets, maar steigerhout is een stuk breder dan dat. Ook al denk je initieel misschien dat steigerhout niet bij je past, toch zijn er zo veel mogelijkheden met dit soort hout dat er altijd wel iets tussen zit wat je mooi vindt.

Type steigerhout

Er zijn een divers aantal soorten steigerhout die ieder geschikt zijn voor andere doeleinden of huisstijlen. Geschaafd steigerhout is straks en kun je direct in gebruik nemen. Je hoeft hier dus niet bang te zijn voor eventuele splinters of andere gevaren. Daarnaast is steigerhout te verkrijgen in diverse kleuren. Denk aan wit, grijs, en zwart, maar in principe kan dit type hout in iedere gewenste kleur geverfd worden. Steigerhout is er dus in diverse uitvoeringen. Het is een makkelijk soort hout om zelf mee aan de slag te gaan, maar is vaak ook al in de vorm van een meubelstuk te koop.

Steigerhout voor binnenshuis

Steigerhout staat meestal bekend als een houtsoort dat voor buiten meubelen wordt gebruikt. Toch is dit houtsoort ook heel leuk en divers om binnenshuis te gebruiken. Het fijne van steigerhout is dat het thuis past in ieder soort interieur. Geschuurd steigerhout past bijvoorbeeld mooi in een moderne inrichting door zijn strakke uitstraling. Ruw en ongeschuurd steigerhout past dan weer heel goed in een stoere industriële woonstijl. Ook door de diverse mogelijkheden in kleur is er voor iedere stijl wel een mooi meubelstuk te vinden of te maken.

Steigerhout in de tuin

Steigerhout is het meest bekend voor in de tuin. Meubels van steigerhout lonen zich dan ook ideaal voor buitengebruik. Steigerhout onder een overkapping of binnen heeft in principe een onbeperkte houdbaarheid. Mocht je de meubels volledig buiten hebben staan zonder bescherming dan is de levensduur zo’n 13 tot 15 jaar. Het is dan wel belangrijk dat het hout regelmatig wordt schoongemaakt en gebeitst.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/