BN ontwerp
Image default
Gezondheid

De zoektocht naar een middel tegen snurken

Iedereen heeft wel eens van snurken gehoord of het zelf meegemaakt. Snurken is een aandoening waar miljoenen mensen wereldwijd last van hebben. Er worden jaarlijks ook meerderen onderzoeken gedaan naar deze chronische aandoening, om te kijken of er een middel is tegen snurken. Deze onderzoeken hebben allerlei oplossingen geven, maar nog niet een echte 100% manier waarmee het wordt tegengegaan. Ieder mens en ieder lichaam is anders, dus niet iedereen kan hetzelfde behandeld worden. Om deze reden hebben we een aantal tips hieronder opgesomd die het merendeel van de mensen wel helpt. De ene oplossing werkt, echter beter voor de een dan voor de ander.

Je leefstijl en een middel tegen snurken

We vallen meteen met de deur in huis en beginnen over je leefstijl. Je leefstijl heeft nogal een grote impact op je leven. Als je zwaarder bent dan de gemiddelde persoon, dan is het ook niet gek dat je kwalen zoals snurken krijgt. Iedereen is uiteraard vrij om te leven zoals zij of hij wil. Het is echter uit verschillende onderzoeken is gebleken dat zwaardere mensen ook vaker last hebben van snurken. Dit komt omdat mensen met overgewicht alles zwaarder hebben, zo ook hun gezicht en nek. Door de verzwaring van het gezicht en nek, wordt er als je slaapt meer druk gelegd op de luchtwegen.  Deze vernauwing van de luchtwegen kan dan leiden tot ademhalingsproblemen, zoals snurken.

Verander je slaappositie

Je slaappositie heeft ook erg veel te maken of jij snurkt of niet. Vaak hebben mensen die op hun rug slapen meer last van snurken dan mensen die op hun zij slapen. Op je rug slapen is natuurlijk wel de beste manier om te slapen, maar als jij, je partner en familie last hebben van het gesnurk. Dan kan het een idee zijn om als middel tegen het snurken je slaappositie te veranderen.  

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/