BN ontwerp
Image default
Internet marketing

Drie tips voor je merkstrategie

Een ijzersterke merkstrategie zorgt ervoor dat jouw onderneming een stapje voor heeft ten opzichte van de concurrenten. Wanneer je een nieuw product of dienst of de markt zet, of een bestaande onderneming bent die zich beter wilt profileren, lees dan snel verder om kennis te maken met drie waardevolle tips die je merkstrategie naar een hoger niveau tillen! 

Kies je niche 

Het inspelen op een niche kan meerdere betekenissen hebben, zoals het aanbieden van gespecialiseerde diensten, een specifiek product of het beperken van de focus op een bepaalde doelgroep. Het kiezen van een niche kan een slimme strategische zet zijn om meer tijd en energie beschikbaar te maken voor het creëren van de best mogelijke diensten, producten en ervaringen voor klanten. Tevens zorg je ervoor dat je het marketingbudget gericht spendeert en je merk differentieert van de concurrenten die een ander segment of een meer algemeen publiek aanspreken. 

Om de basis te leggen voor een merkstrategie die inspeelt op een bepaald publiek, dienst of product, is het belangrijk om waarde te hechten aan de specialiteiten van je onderneming, wat je het leukst vindt en welk publiek het meest interessant is om aan te spreken. Wanneer je deze factoren in kaart brengt, start je de weg naar een sterk merkimago en een gerichte marketingstrategie. 

 

Wanneer je team moeite hebt met ontwikkelen van de merkstrategie, dan kan een ontwerpbureau helpen om mee te denken met het bouwen van het merk. Door middel van een samenwerking aan te gaan met marketingstrategen, kunnen pakkende concepten verzonnen worden en de uitvoering ervan in goede banen worden geleid. 

Bepaal de bedrijfs- en marketingdoelen 

Bij het ontwikkelen van de merkstrategie is het van essentieel belang om de korte en langetermijndoelen van je onderneming in overweging te nemen. Heb je als doel om het klantenbestand met een bepaald percentage te vergroten of wil je een bepaalde samenwerking aangaan met andere merken? Door middel van de kerndoelen centraal te houden, kan je beter beslissen welke merkstrategie het best past om deze doelen te bereiken. 

Zorg voor een gedegen merkonderzoek 

De laatste tip die we je hier meegeven is om te leren begrijpen hoe jouw concurrenten en andere bedrijven die jouw publiek bezighouden, zichzelf presenteren en vertegenwoordigen. Door middel van het uitvoeren van een merkonderzoek, voorkom je dat je een merkstrategie in een bubbel bouwt en kan je leren van wat er reeds speelt op de markt. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je geen marketingconcepten kopieert, maar bestaande merken en hun creatieve marketinginspanningen geven je de benodigde inspiratie om je te onderscheiden van de massa.

 

https://omdbranding.nl/bureau