BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Een lege accu van jouw auto? Dat kan verschillende oorzaken hebben!

Een lege accu van jouw auto? Dat kan verschillende oorzaken hebben!

Een lege accu van een auto komt regelmatig voor en kan iedereen overkomen. Wanneer de accu leeg is kun je de auto niet starten. Vervelend, maar dit kun je in de meeste gevallen snel oplossen door middel van startkabels. Het is natuurlijk ook fijn om te weten hoe het kan dat de accu leeg is, om dit in het vervolg te voorkomen. Toch is dit niet voor iedereen altijd direct duidelijk. Wij geven vier mogelijke oorzaken van een lege accu van de auto. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

 

  1. De auto wordt een lange tijd niet gebruikt

Wanneer je jouw auto een lange tijd niet gebruikt, kan het zijn dat deze niet meer start. Lange inactiviteit kan namelijk de oorzaak zijn van een lege accu. Daarnaast kan ook alleen het rijden van korte stukken ervoor zorgen dat de accu leegloopt. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig de weg op gaat om een lange afstand te rijden.

 

  1. Vergeten de lampen uit te zetten

Veel mensen zullen het herkennen: vergeten de lampen uit te zetten en vervolgens de auto niet meer kunnen starten. Wanneer je de lampen voor een langere tijd aan laat staan, als de auto uit staat, is de kans groot dat de accu leegloopt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel auto’s waarbij de lampen automatisch uitgaan wanneer je de auto uitzet. Is dit bij jouw auto niet het geval? Kijk dan altijd even achterom om zeker te weten dat je de lampen uitgezet hebt. Dan kom je de volgende keer dat je weg wilt rijden niet voor een onaangename verrassing te staan.

 

  1. Buitentemperatuur  

Een erg lage of hoge buitentemperatuur kan ook de oorzaak zijn van een lege accu. Vooral tijdens de wintermaanden kun je last krijgen van startproblemen. Dit komt doordat de capaciteit van de accu afneemt bij lage temperaturen. Over het algemeen presteert de accu beter bij hoge temperaturen, maar heb je wel sneller te maken met slijtage. 

 

  1. De levensduur van de accu

Helaas neemt de capaciteit van de accu af met de tijd. Het kan dus zijn dat de accu toe is aan vervanging en je het probleem niet makkelijk kunt oplossen door middel van startkabels. Merk je dat de accu niet meer goed werkt? Dan moet je niet te lang wachten met de accu vervangen. Een slecht werkende accu kan namelijk negatief effect hebben op andere functies van de auto, zoals de airco. 

 

https://www.bochane.nl/