BN ontwerp
Image default
Tuin en buitenleven

Een tuinhuis op maat iets voor jou? Hier zijn 3 tips

Niet alleen handig voor de opslag van jouw tuinmeubelen, maar ook een perfecte plek voor een schaduwrijke zomeravond. Een tuinhuis op maat kan vele wensen vervullen, en zijn populairder dan ooit tevoren. Deze multifunctionaliteit betekent ook dat er veel aanbod is, ieder die op andere wensen inspeelt. Hieronder 3 dingen waar jij op moet letten bij de aanschaf van jouw tuinhuis op maat.

Tip 1 – Groter is niet altijd beter

Waar je je tuinhuis voor gebruikt zou grote invloed moeten hebben op het soort tuinhuis wat je besteld. Tevens zijn jouw wensen voor het gebruik van het tuinhuis bepalend. Ga je je tuinhuis gebruiken voor het stallen van meubels? Of ga je er ’s winters in kokerellen? Beide opties vereisen een andere grootte tuinhuis. Ten slotte is het belangrijk om ook over de ramen na te denken. Ga je er een hoop tijd in besteden? Dan is dit geen overbodige luxe.

Tip 2 – Ga niet voor de eerste beste

Een overkapping kan je woonruimte in je tuin drastisch vergroten, echter kan het ook negatieve aspecten met zich meedragen. Het kan namelijk het ruimtegevoel in je tuin inperken. Vergelijk meerdere modellen tuinhuizen en kies er een die past bij jouw omgeving. Zo kan de mogelijkheid tot klimplanten om je tuinhuis hem haast doen verdwijnen!

Tip 3 – Ook een tuinhuis moet in elkaar gezet worden

Elk tuinhuis dient op locatie worden opgebouwd. Mocht je zelf niet al te handig zijn, dan is dit een goed punt om mee te wegen in de aankoop. Vaak worden tuinhuizen namelijk als bouwpakket aangeleverd. In dit geval zul je professionele hulp moeten inschakelen, of het heft in eigen handen nemen. Het komt ook voor dat tuinhuizen als elementen worden bezorgd. Deze zijn gemakkelijker in elkaar te zetten, maar vereisen wel een grote opening naar de tuin. Het huren van een hijskraan kan zomaar de prijs verdubbelen.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/