BN ontwerp
Image default
Zakelijke dienstverlening

Exact Online

Boekhouden hoort bij ondernemen. Het bijhouden van de financiële administratie is iets wat verplicht is gesteld door de Belastingdienst. Je dient al je inkomsten en uitgaven bij te houden in een overzicht, die je uiteindelijk bij de Belastingdienst dient in te leveren. Vaak gebeurd dit door middel van de jaarrekening die aan het einde van het jaar opgesteld dient te worden. Hierin staan alle inkomsten en uitgaven die je in dat jaar gemaakt hebt en de uiteindelijke balans hiervan.

Dit wordt opgesteld aan de hand van alle inkomende en uitgaande facturen die verwerkt worden in de financiële administratie. Ondernemers kunnen kiezen om dit zelf te doen, met een boekhoudprogramma of via Excel. Alle facturen moeten namelijk bewaard worden en bij de Belastingdienst verantwoord worden. Zo moeten de facturen naar klanten bijvoorbeeld ook bepaalde informatie bevatten als de datum, het adres, KVK-nummer en BTW nummer. Ook de inkomende facturen moeten bewaard worden. Dit zijn de kosten die namens het bedrijf gemaakt worden. Zoals aan goederen, de huur van een pand of bijvoorbeeld opleidingen.

Ook kan je ervoor kiezen om dit uit te laten besteden. Een accountants bureau werkt dan bijvoorbeeld samen met Exact Online en zorgt dat al jouw financiële administratie geregeld wordt. Door de handige tools die hiervoor gebruikt worden kan jij gemakkelijk facturen doorsturen en de accountant zorgt vervolgens dat dit allemaal verwerkt wordt. Zo hoef je nergens over na te denken en kan je rustig ondernemen. Door de handige dashboards die gebruikt worden bij Exact Online heb je ook direct inzicht in al je cijfers en kan je hier veel bewuster naar handelen. De accountant kan je tevens op veel financiële vlakken ondersteunen en zorgt ervoor dat de liquiditeit van jouw bedrijf goed blijft. Zij adviseren je waar nodig en kunnen zelfs voor winstmaximalisatie zorgen doordat zij zich bewust bezig kunnen houden met de cijfers van je bedrijf.

 

http://weanaaldwijk.nl