BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Geniet van varen in Giethoorn

Wie aan Giethoorn denkt, denkt aan varen. Het dorp staat zowel in Nederland als ver daarbuiten bekend om zijn waterrijke omgeving. Alle inwoners hebben een boot, het overgrote deel van het transport van mensen en goederen gebeurt over het water. Dit heeft Giethoorn in de loop der jaren erg beroemd gemaakt. Jaarlijks bezoeken toeristen uit alle windstreken het veendorp. Vooral uit Azië en Amerika komen bezoekers, maar ook uit Europese landen. En natuurlijk zijn er jaarlijks ook veel Nederlandse toeristen die willen genieten van een dagje Giethoorn. Als je optimaal wilt genieten dan doe je dat natuurlijk op het water.

Varen met een originele punter

Ga je in Giethoorn een bootje huren dan is dat soms een sloep maar meestal een punter. De punter is de traditionele boot die de Giethoorners zelf ook gebruiken. Vroeger werd hij voortbewogen met een vaarstok, later met een motor op diesel of benzine. Maar ook in Giethoorn gaan ze met hun tijd mee. De punters die nu worden verhuurd hebben een elektrische motor. Daarmee kun je milieuvriendelijk en fluisterstil over het water glijden. Daardoor worden waterdieren en vogels ook niet verstoord. Vaar behendig onder de vele bruggetjes door en geniet ondertussen van het fraaie Beschermd. Dorpsgezicht van Giethoorn. Bij de Punterwerf kun je een boot huren die geschikt is voor maximaal 6 personen. 

Giethoorn verwelkomt jaarlijks vele duizenden buitenlandse toeristen

Toeristen van over de hele wereld bezoeken Giethoorn voor een mooie tocht per boot over het water. Via Giethoorn rent-a-boat kun je eenvoudig je reservering regelen. Dit kan uiteraard ook in andere talen dan alleen in het Nederlands. Selecteer de datum van je bezoek en het tijdslot voor het huren van een bootje. De reservering wordt bevestigd per e-mail. De boot ligt voor je klaar in de haven als je arriveert. Door te reserveren loop je niet het risico dat het zo druk is dat er geen boten meer beschikbaar zijn.