BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Gordijnen en plisségordijnen voor jouw interieur

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet altijd een even makkelijke keuze. Om meer duidelijkheid voor je te creëren lees je in deze blog alles over gordijnen en plisségordijnen. De verschillende voordelen hiervan, kenmerken en functies. Beide soorten raamdecoratie zijn beschikbaar in verschillende transparanties. Dit heeft als gevolg dat ze bij iedere huisstijl een mooie toevoeging zijn en de woning van binnen compleet maken.

 

Gordijnen voor iedere ruimte in huis

Gordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, hierdoor komen ze in iedere ruimte tot hun recht. Verduisterende gordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Ze verduisteren een ruimte volledig waardoor je geen last hebt van de vroege ochtend zon die je kamer binnen schijnt. Naast verduisteren hebben ze een chique en luxe uitstraling die veel sfeer toe voegt aan een woning.

Heb je niet als doel om een ruimte volledig te verduisteren, dan zijn inbetween gordijnen een goede keuze. Deze bestaan uit een semi-transparante stof waar je niet doorheen kunt kijken. Hierdoor zijn ze perfect voor je privacy. Wel laten deze genoeg lichtdoor waardoor er wel genoeg lichtinval in huis is. Ze komen vaak voor aan de straatkant waardoor er geen voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken.

De derde transparantie bestaat uit een transparante stof, dit worden vitrage gordijnen genoemd. Je kijkt hier eenvoudig door de stof heen waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin en wil je hiervan blijven genieten? Dan zijn vitrage gordijnen een goede keuze. Doordat je door deze stof kijkt en ze zoveel licht doorlaten, laten ze een ruimte een stuk groter en meer open lijken.

 

Sfeer creëren met plisségordijnen

Plisségordijnen zijn echte sfeermakers in huis, ze hebben een speelse, chique en tijdloze uitstraling. Ze bestaan uit een honingraatstructuur wat zorgt voor een extra isolerende laag. Plisségordijnen zijn perfect om je lichtinval en privacy mee te bedienen. Dankzij het top down bottom up systeem kun je een plisségordijn erg eenvoudig bedienen. Verduisterende plisségordijnen zijn een mooie verrijking van je interieur. Ze verduisteren een kamer volledig en zijn een van de best isolerende raamdecoratie. Door de dikte van de stof wordt de isolerende laag die ze hebben extra dik wat leidt tot een nog beter resultaat.

Lichtdoorlatende plisségordijnen bestaan net zoals inbetween gordijnen uit een semi-transparante stof. In woonkamers en aan de straatkant komen deze plisségordijnen regelmatig voor.