BN ontwerp
Image default
Marketing

Het gebruik van backlinks voor groei van je bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt, is het belangrijk om een website te hebben. Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal en daarom is het aan te raden hieraan mee te doen. Zo heb je een groter bereik. Zo worden er ook veel mensen naar je bedrijf toe getrokken. Je wilt natuurlijk dat je groeit als bedrijf en dat veel mensen je product of dienst kennen en kopen. Een goed werkende duidelijke website is daarom belangrijk. Ook het gebruik van backlinks is erg belangrijk. Wat dit precies is en hoe het jouw groei kan bevorderen zal nader worden toegelicht.

 

Wat zijn backlinks precies?

Simpel gezegd is een backlink een link van een andere website naar de jouwe. Mensen die dus een bepaalde site bezoeken, kunnen op deze link klikken en komen zo op jouw website terecht. Zo wordt je product of dienst bekender en zul je meer klanten kunnen genereren. Het gebruik van backlinks is belangrijk, zoekmachines zoals Google bepalen door middel van deze backlinks hoe populair je website is. Daar vanaf hangt hoe hoog je terecht komt in de (Google) zoekmachine. Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, dus backlinks zijn daarom erg belangrijk.

 

Hoe je het beste aan backlinks kunt komen

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om gebruik te maken van backlinks. Een goede manier om aan backlinks te komen is het plaatsen van blogs op andere websites. Sommige websites maken het namelijk mogelijk om blogs van anderen of dus van jou te plaatsen zodat mensen op die manier ook op jouw website terecht kunnen komen. Dit is een erg goede backlinks genereren strategie. Deze strategie wordt ook wel linkbuilding genoemd. Een andere mogelijkheid om goede backlinks te verzamelen is het backlinkprofiel van je concurrent bekijken. Wanneer je dit bekijkt, weet je op welke websites je concurrent te zien is.

 

De kwaliteit van backlinks

Backlinks zijn dus erg belangrijk. Hoe meer websites naar jouw website verwijzen, hoe hoger je terechtkomt in de zoekmachine. Daarbij is de kwaliteit van de backlinks ook belangrijk. Een website waar dagelijks meerdere gebruikers naartoe komen, geeft een hogere kwaliteit aan jouw backlink en dus ook aan je website. Een voorbeeld hiervan is een backlink naar een eenmanszaak die bijvoorbeeld maar twintig keer per maand wordt gezien. Deze staat natuurlijk heel anders aangeschreven dan een backlink naar een groot bedrijf zoals bijvoorbeeld Mediamarkt, welke duizenden keren per maand wordt bekeken. Het genereren van deze soort backlinks is natuurlijk wel wat lastiger. Wil je weten wie er naar jou linkt? Gebruik dan een backlinks checker.

Valkuilen bij het vergaren van backlinks

Een manier die vaak werd gebruikt maar tegenwoordig strafbaar is, is backlinks kopen. Het is verboden door Google en websites die het wel doen worden als het ware gestraft. Hierdoor krijg je een boete van Google als je links koopt. Wanneer Google erachter komt dat je links hebt gekocht, dan zal Google je hele website of pagina uit haar systeem verwijderen. Ook is het zo dat het plaatsen van backlinks op minder populaire en bekeken websites ook niet zal meehelpen aan je ranking in de zoekmachine. Het is belangrijk deze aspecten in gedachte te houden, omdat je jezelf alleen maar tegen zal werken op deze manier.