BN ontwerp
Image default
Vakantie

Hoe kun je werken leuker maken?

Sinds de coronacrisis heeft plaatsgevonden verschuift de balans tussen werk en thuis zijn continu. Waar we op het begin nog massaal verplicht vanuit huis moesten gaan werken, was dit voor sommigen een hallucinant, moeizaam proces. Kinderen die de hele tijd je aandacht vragen, afgeleid zijn door spelcomputers die op het kantoor niet aanwezig zijn, noem het maar op. Voor anderen was het een geschenk uit de hemel en willen ze niet meer terug naar het normaal van een kantoorbaan. Begrijpelijk in sommige gevallen. Wanneer is werk leuker en wanneer is het thuis leuker?

Vrijheid en controle

Werknemers worden over het algemeen blij van vertrouwen van een werkgever. Dat betekent, als ze zich de hele tijd gecontroleerd voelen zullen ze al snel ongelukkig zijn. Dit geldt voor zowel thuis als op kantoor. Daaraan staat gelijk dat werknemers met keuzevrijheid zich ook fijner voelen. Als een werknemer liever thuiswerkt, dan kunnen daar tegenwoordig wellicht afspraken over gemaakt worden. Drie dagen thuis en twee op kantoor? Het zal niet zo’n probleem meer zijn. Voor een werkgever is er vaak de vraag; Hoe kan ik er tevreden mee zijn dat mijn personeel ongecontroleerd thuis werkt? Het antwoord hierop is simpel. Stel duidelijke richtlijnen op om duidelijk te maken welk werk binnen welke tijd af moet zijn. Als de werknemer dat werk eerder af heeft, zou er geen probleem moeten zijn.

Op werkvakantie!

Waar werkgevers zoals Google op een gegeven moment vooruitstrevend waren met zogeheten “speelkamers” en uitgebreide recreatieruimtes, is dit ook iets wat steeds meer voor komt bij werkplekken. De standaard vrijdagmiddagborrel (VRIJMIBO) is bedoeld om personeel hechter te laten worden onderling en plezier uit het einde van de week te halen. Een proost op goed geleverd werk! Afhankelijk van of dit soort dingen iets voor jou zijn, is er voor iedereen iets te vinden dat werk plezieriger zou maken. Naast de traditionele team uitjes kun je het werk zelf ook leuker maken. Wat dacht je van een werkvakantie? Op een werkvakantie combineer je werken met ontspannen en vakantie vieren. Veel leuker kan werken niet worden!

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/