BN ontwerp
Image default
Woningen

Raam kopen

Kunststof ruit beslaat: oorzaken en oplossingen.
Een beslagen raam ziet er onesthetisch uit: je bent thuis, maar het gevoel is dat je in een stoomcabine bent. Als de hellingen van gipsplaat zijn gemaakt, zal het materiaal uit de buurt van water opzwellen, donker worden en beschimmelen. Vocht is natuurlijk niet erg voor plastic, maar druppels op de ramen van binnenuit storen nog steeds: ze blokkeren het zicht, laten het licht niet door. Waarom worden ze gevormd?

Een beetje theorie
Laten we ons de natuurkunde herinneren om de aard van de vorming van waterdruppels op een raam te begrijpen: tijdens een afname van de temperatuur verandert de damp in de lucht in een vloeibare toestand. En wat is het koudste deel in een appartement of huis? Dit is natuurlijk een raam. Als we aannemen dat de glazen eenheid warmer zou zijn dan de muren, zouden er druppels op de muren komen.

Voor elk oppervlak is er een weerstandscoëfficiënt tegen warmteoverdracht R0. Het laat zien hoeveel warmte er door een oppervlakte-eenheid per tijdseenheid gaat bij een bepaald temperatuurverschil op de oppervlakken. En hier verschijnt een ander concept – het dauwpunt.

Het dauwpunt is de temperatuur tot welke de lucht moet afkoelen om de damp die erin zit te condenseren.
De minimaal toelaatbare weerstandscoëfficiënt tegen warmteoverdracht R0 in verschillende regio’s is niet hetzelfde. Naleving hiervan bij het kiezen van ramen voor een specifiek gebied (d.w.z. rekening houdend met lokale klimatologische omstandigheden) betekent dat het dauwpunt niet wordt bereikt.

Laten we nu verder gaan met oefenen en elk van de redenen analyseren waardoor vocht op het raam verschijnt.

Leef omstandigheden
Als je binnen wasgoed kookt of droogt, stijgt de luchtvochtigheid. Deze indicator wordt ook beïnvloed door de talrijke bloemen op de vensterbanken. Als tegelijkertijd het raam wordt gesloten, komt er geen frisse lucht binnen, hoopt zich vocht op in de lucht en condenseert bij het bereiken van een koeler oppervlak – een glazen eenheid.

Spuit bloemen niet met een spuitfles direct op de vensterbank, anders stijgt de luchtvochtigheid en beslaat het raam.
Beslagen glas in een appartement of huis roept een logische vraag op: wat is er gebeurd? Waar komen deze druppels vandaan?

Vaak beslaat het raam als het buiten kouder is, maar staat de verwarming nog niet aan. In deze situatie wil ik de ramen helemaal niet openen – hoe koud het ook is, het is al koud. Als gevolg hiervan wordt de verhoogde luchtvochtigheid in de kamer door het gebrek aan ventilatie gecombineerd met het gekoelde oppervlak van de glazen eenheid en zien de eigenaren een beslagen raam. Een vergelijkbare situatie is te zien in het voorjaar: de verwarming stond uit, maar is buiten nog niet opgewarmd.

Al deze opties voor condensvorming zijn de norm en worden alleen opgelost door te luchten. Voor een goed microklimaat is een instroom van frisse lucht noodzakelijk. Dan zal de kamer niet zwaar en benauwd zijn en zullen er geen druppels op het raam verschijnen. Maar bij slecht weer maakt het risico op verkoudheid het moeilijk om het raam te openen, vooral als er kinderen in huis zijn. Microventilatie of speciale kleppen helpen in een dergelijke situatie.

Soms besparen de eigenaren geld en bestellen ze ramen met een enkele kamer met dubbele beglazing (2 glazen) in plaats van de aanbevolen tweekamer. Het is niet verwonderlijk dat in koude winters de temperatuur van het raamoppervlak merkbaar lager zal zijn dan de omgeving. Opnieuw hebben we een aanzienlijk temperatuurverschil, het resultaat is het beslaan van de glaseenheid.

Het wordt niet aanbevolen om zeer brede vensterbanken te installeren en de radiatoren te sluiten, omdat in deze gevallen de toegang van warmte tot het raam beperkt is. Het koudste deel van een appartement of huis wordt zonder dat nog kouder, maar dan weten we: hoe groter het verschil tussen de temperatuur van het glas en de omringende lucht, hoe intenser het raam beslaat.

Maar als u regelmatig de kamer ventileert en de ramen overeenkomen met uw regio, terwijl het glas nog steeds beslaat, behoort de reden natuurlijk niet tot de categorie huishoudelijke.

Defect aan de raamstructuur
1. De dichtheid van de glaseenheid is verbroken

Dit gebeurt helaas ook. Een fabrieksfout treedt misschien niet meteen op, maar over twee jaar. Het is gemakkelijk te herkennen: het glas beslaat in de kamer, wat wijst op een schending van de verzegeling. Dit is een garantiegeval en het bedrijf dat de structuur heeft geïnstalleerd, moet de glazen eenheid vervangen.

2. Hardware werkt niet goed.
Fabricagefouten zijn onder meer een onjuiste werking van de fittingen: de vleugel past niet goed, er begint lucht van de straat te blazen, het raam koelt af en er condenseert stoom op het oppervlak van het gekoelde glas.

De isolatieglaseenheid die van binnen beslagen is (wanneer de druppels niet kunnen worden aangeraakt) heeft maar één reden: de verbroken verzegeling
De isolatieglaseenheid die van binnen beslagen is (wanneer de druppels niet kunnen worden aangeraakt) heeft maar één reden: de verbroken verzegeling

Onjuiste installatie
De fittingen zijn misschien zonder huwelijk, maar ctorc past niet strak: wat is er aan de hand? Tijdens de installatie van de constructie passen specialisten in elk geval de fittingen aan, rekening houdend met de eigenaardigheden van het raam. Daarom, als het fabrieksgedeelte van het werk correct is uitgevoerd, is de vraag voor de installateurs. Blijkbaar hebben ze de hardware niet goed aangepast.

Overtreding van de volgorde van werken in een van de installatiefasen leidt tot verder blazen en als gevolg daarvan tot beslaan. Welke fouten kunnen worden gemaakt?

Slechte voorbereiding van de opening. Het is niet voldoende om delen van het oude frame en stof van het oppervlak te verwijderen. Installateurs moeten de opening pleisteren, vooral als het huis met stenen is gebouwd. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat er geen scheuren in de muur zitten.
Er is geen isolatie onder de hellingen. Deze eis is adviserend van aard en veroorzaakt bij de meeste woningtypen geen beslaan. Maar soms is het gewoon nodig om de hellingen te isoleren!
Het gebruik van schuim van lage kwaliteit, waardoor het binnen enkele maanden begint af te schilferen en op deze plaatsen gaat waaien.
Opstroming van arbeiders: het raam is slecht geschuimd, de montagenaad is niet op het juiste niveau aangebracht.
Bij het plaatsen van een raamconstructie moeten alle scheuren in de muur zorgvuldig worden gedicht om blazen te voorkomen
Bij het plaatsen van een raamconstructie moeten alle scheuren in de muur zorgvuldig worden gedicht om blazen te voorkomen

Wat moeten we doen?
Als u de ramen al heeft geïnstalleerd en ze beslaan door defecten of onjuiste installatie, neem dan contact op met het bedrijf dat de installatie heeft uitgevoerd. Na onderzoek stelt de master de oorzaak vast. Soms is het voldoende om het afdichtrubber te smeren of de fittingen opnieuw af te stellen. Als het probleem ernstiger is, worden de hellingen gedemonteerd, worden de scheuren gerepareerd en worden de verwijderde onderdelen opnieuw geïnstalleerd. Een lekkende glazen unit wordt vervangen door een nieuwe.

Gewoon nieuwe vensters installeren? Wees niet lui om de regulerende werkorde te bestuderen. En kies een bedrijf dat volgens deze normen werkt. Zo heeft u grip op de situatie en merkt u tijdig afwijkingen van het geplande plan op. Als er geen tijd is om te studeren, blijft het om de aanbevelingen te gebruiken van vrienden die tevreden waren met het uitgevoerde werk.

 

Raam kopen

Deur Raam Vervangen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0065-nieuwe-ramen.html