BN ontwerp
Image default
Mode en Kleding

Ruim je tas eens op! Zo behoud je overzicht

Ruim je tas eens op! Zo behoud je overzicht 

Iedereen heeft wel eens een overvolle tas, en als je jezelf nu de vraag stelt welke belangrijke spullen liggen er in je tas? Dan kom je tot een conclusie dat het vaak overbodige rommel is wat je iedere dag meezeult. Tijd om je tas een beetje op te frissen en wat meer lucht te geven.

Wat kun je het beste doen om je tas schoon en leeg te houden

Een ruime tas zoals een paper bag is handig om te hebben, maar je kunt er zoveel in kwijt dat het haast niet meer is te overzien wat je er allemaal in stopt. Denk hierbij aan kinderen die hun speelgoed erin droppen zonder dat jij het hebt opgemerkt. Of dat je in een haastig moment snel een zakdoekje uit je tas hebt gehaald maar nergens een prullenbak hebt kunnen vinden. Dan is het terug stoppen in je tas de enige optie die er dan overblijft. En zo verzamel je eigenlijk allemaal nutteloze dingen waardoor je het overzicht kwijtraakt. Iedere dag na je werkdag thuiskomen en je tas legen is daarom advies. Maak als je thuis komt je tas leeg en verzamel alle spulletjes. Maak vakjes van spullen die je dag erna echt nodig hebt, denk dan aan een notitieboekje en een pen. Je oplader en je telefoon en toiletartikelen.  Of kies voor een wat compacte tas in deze categorie leren rugzak dames waardoor je sowieso niet snel de neiging hebt om er alles maar in te proppen.

Stop kleinere spullen in een apart vakje

Spullen die klein en fijn zijn stop je in een apart vakje in de voering van je tas, zoals een lipgloss en een pen of maandverband. Dat voorkomt dat je gaat graaien in je tas. Losse kaartjes zoals een ov-chipkaart, of een pasje van een winkel kun je aan een sleutelbos vastmaken. Door gaatjes erin te maken. Let hier wel op dat je het niet aan een zijde doet waar de streepjescode erop staat anders kun je hem niet meer scannen. Je sleutelbos berg je dan ook op in een apart vakje. Als je partner een rugtas heeft en iedere dag zijn laptop erin duwt samen met allerlei snufjes waarom kijkt hij niet voor deze aktetas heren? Zo komt hij echt zakelijk en stijlvol over en hij zal eerder geneigd zijn om de tas schoon te houden.