BN ontwerp
Image default
Energie

Tips om energie besparen

Besparen op elektriciteit en gas is het eerste verdienen. Dit niet alleen in de portemonnee; u bespaart ook het milieu. Naar verwachting zal in de toekomst energie alleen maar duurder worden. Het is dus niet alleen nu besparen, maar zeer zeker ook besparen in de toekomst. Maar besparen mag niet teveel ten koste gaan van woongenot en comfort. Besparen is dus het beste als het op een slimme manier gaat.

Energiezuinig

Besparen voor nu en de toekomst gaat efficiënt door de woning goed te isoleren. Vooral via het dak kan een woning veel warmte verliezen. Isolerende platen of deken op zolder tegen het dak aan doet wonderen. Met elektriciteit is flink te besparen door LED lampen te gebruiken, want deze zijn zeer energiezuinig. Let ook op met stand-by functies van de apparatuur; terwijl de mensen liggen te slapen sluipt er door de stand-by functies heel wat energie weg. En eigenlijk moet het zo zijn; als u ligt te slapen moet alleen het wekkertje stroom verbruiken, al het andere is verspilling.

Moderne methodes

Als u de plaats en mogelijkheid hebt, is zelf energie opwekken het eerste verdienen. Op veel plekken is nog plaats voor een zonnepaneel. Een zonnepaneel stoot niets uit, maakt geen lawaai, en de mogelijkheden worden door nieuwe vindingen meer. Groene energie opwekken kan bijvoorbeeld nu ook op een plat dak. Hierdoor is het mogelijk om te investeren in de toekomst. In de nabije toekomst moet u van het aardgas af en van de ketel over op de warmtepomp. Een warmtepomp maakt geluid, mooi zal het zijn als die warmtepomp in een extra geïsoleerd schuurtje geplaatst kan worden. En op dat schuurtje zou een zonnepaneel geplaatst kunnen worden. Als u naast uw woning de ruimte heeft en de investering kan maken, dan is deze methode het overwegen waard.

Direct geld besparen

Direct geld besparen kan door over te stappen van energieleverancier. Voor gas en licht kunt u naar de siteoverstappen.nl om te vergelijken. Aldaar ziet u dat er flink wat voordeel te halen is zonder dat u inlevert op woongenot, gemak en comfort. U kunt verschillende energieleveranciers tegen elkaar vergelijken. Door over te stappen van leverancier kunt u direct een hoop geld besparen. Samen met de besparingstips houdt u veel geld over en bent u klaar voor de toekomst.