BN ontwerp
Image default
Energie

Tips om energie te besparen in huis

Energie besparen is niet heel moeilijk. Je kan zelf al beginnen met een paar kleine dingen aan te passen, waardoor je energie kan besparen. Dus wil je je energierekening verlagen en bijdragen aan een duurzamere toekomst? Dan zijn hier enkele tips om energie te besparen in huis.

Verwarming lager

De eerste tip die wij je meegeven is om je verwarming niet hoger dan 19 graden te zetten. Door de verwarming iets lager te zetten bespaar je al veel energie en dus ook geld. Ook als je het vaak koud hebt. De tip die we dan meegeven is, houdt jezelf goed warm door extra kleding aan te trekken of een deken erbij te pakken.

Gebruik Ledverlichting

Ledlampen zijn veel energiezuiniger dan gloeilampen. Daarnaast gaan ze ook nog langer mee. Door alle gloeilampen in huis te vervangen door ledlampen kun je al redelijk veel besparen op verlichting.

Schakel apparaten uit

Als je apparaten niet gebruikt, kun je ze ook beter helemaal uitschakelen. Veel apparaten blijven ook zonder dat je ze gebruikt, energie verbruiken. Schakel ze daarom altijd uit als je ze niet gebruikt of gebruik een stekkerdoos met een aan-uit schakelaar.

Gebruik energiezuinige apparaten

Bij het vervangen van oude apparaten, kies dan voor energiezuinige apparaten met een A+ of A++ label. De apparaten met een zuiniger energielabel verbruiken veel minder energie dan oude modellen met een lager energielabel.

Zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen, kan je zelf energie opwekken door middel van zonne-energie. Zonne-energie valt onder de betekenis van energiebronnen. Het kopen en installeren van zonnepanelen is een investering, maar hier die zal je na een aantal jaar terugverdienen. Ook draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Douche korter

Door korter te douchen kan je ook al geld en energie besparen. We raden je aan om maximaal 5 minuten te douchen en ook de temperatuur soms iets terug te zetten.

Probeer deze handige tips zelf uit en kom erachter hoeveel energie jij bespaart!

https://betekenissen-van.nl/de-betekenis-van-energiebronnen/