BN ontwerp
Image default
Verbouwen

Waarom een exclusief buitenverblijf plaatsen?

Een ideale toevoeging aan jouw huis is een exclusief buitenverblijf. Het is een luxe toevoeging aan jouw huis. Vooral in de warme periode is een buitenverblijf handig om te hebben. In de lente en zomer kun je van de buitenlucht genieten terwijl je lekker in de schaduw zit. ‘s Winters kun je genieten van de zon zonder in de koude wind te zitten, zeker wanneer je een space heater plaatst. Maar exclusieve buitenverblijven bieden jou nog veel meer dan alleen dat.

De voordelen van exclusieve buitenverblijven

Als een exclusief buitenverblijf goed geplaatst is, heeft dit niet alleen voordeel voor het buiten zitten, maar ook voor jouw woning zelf. Door het verblijf staat jouw huis maar deels in de zon, waardoor de temperatuur binnen ook langzamer stijgt. Dit heeft een isolerende werking. Het voordeel hiervan is energiebesparing. Doordat het binnen dus koeler blijft, wordt er minder stroom gebruikt om het huis te koelen. Als het exclusieve buitenverblijf voorzien is van een glazen pui is de isolatie ook ‘s winters beter, waardoor jij ook in de winter stroom bespaart, omdat de wind niet direct het huis raakt.

De beste locatie voor een buitenverblijf

Dit is misschien iets waar je nog niet over na hebt gedacht, maar het is wel heel belangrijk. Waar laat je het exclusieve buitenverblijf precies bouwen? Je kan kiezen voor het noorden waarbij je helemaal geen last heeft van de zon, het westen voor late middaguurtjes waar je kan genieten van de zonsondergang, of het oosten voor lekkere ochtenduurtjes. De meeste mensen kiezen voor het zuiden, want daar geniet je van de meeste zonuren. Echter kunnen de temperaturen wel hoog oplopen in de felle zon. Je bent afhankelijk van de richting waarin jouw woning en tuin gelegen zijn.

Waardevermeerdering

In Nederland worden nog niet zo veel buitenverblijven geplaatst. Hierdoor zijn exclusieve buitenverblijven uniek en hebben ze een hoge waarde wanneer deze wel bij de woning gebouwd is. Door een buitenverblijf aan te schaffen verhoog je de waarde van jouw woning. Het is dus een duurzame investering in de woning. In sommige situaties vinden mensen een exclusief buitenverblijf zo waardevol dat je de osten er zo weer uit haalt. Een exclusief buitenverblijf is dus echt een investering voor de lange termijn. Maar nog belangrijker dan de waardestijging is uiteraard het woongenot dat jij ervaart. Dat is natuurlijk het meest belangrijk.

Soorten buitenverblijven

Je hebt er vast al over nagedacht. Welk soort buitenverblijf ga je aanschaffen voor jouw woning? Wil je een chique uitbreiding van jouw woonruimte? Ga dan voor een buitenverblijf. Deze zijn zelfs mogelijk met overkapping. Het ligt er ook maar net aan welk soort exclusief buitenverblijf past bij jouw woning, daarom maakt Handelsonderneming Kirkels alle buitenverblijven op maat.

https://handelsondernemingkirkels.nl/exclusieve-buitenverblijven/