BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je doen met een reformladder?

Een reformladder is een handig hulpmiddel voor klussen in en om het huis. Het is een uitschuifbare ladder die in verschillende standen te zetten is. Zo kun je hem gebruiken als rechte ladder, als trap of zelfs als stellage. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen met een reformladder? In deze blog ga ik dieper in op de mogelijkheden van de reformladder.

 

Schoonmaken van hoge ramen en gevels

Met een reformladder kun je makkelijk bij hoge ramen of gevels komen zonder dat je hiervoor een dure steiger hoeft te huren. In de stand van een rechte ladder kun je deze tegen de muur zetten en veilig het werk uitvoeren. Let er wel op dat je de ladder op de juiste manier vastzet en eventueel gebruik maakt van steunen aan de onderkant.

 

Snoeien van bomen en heggen

Het snoeien van bomen en heggen kan soms een lastig klusje zijn. Met de reformladder kun je makkelijk bij de top van de boom of de bovenkant van de heg komen. Gebruik hiervoor een ladder in de A-stand en plaats hem op een vlakke ondergrond met de juiste afstand tussen de boom/heg en de ladder. Let hierbij op dat je de ladder stabiel neerzet.

 

Schilderen van plafonds en muren

Het schilderen van hoge plafonds en muren kan ook makkelijk met de reformladder. In de stand van een trap kun je hem tegen de muur zetten en hoog genoeg afstellen om bij het plafond te kunnen. Ook hierbij is het belangrijk dat je de ladder stabiel vastzet en eventueel een extra persoon vraagt om te helpen.

 

Klussen aan het dak

Ben je handig en wil je zelf klussen aan het dak uitvoeren? Met de reformladder kun je veilig op het dak komen zonder hiervoor een dure dakladder te hoeven kopen. In de A-stand zet je hem tegen de muur en plaats je de andere kant op het dak. Houd hierbij rekening met de hellingshoek van het dak en plaats eventueel extra steunen aan de onderkant. Zoek jij nog zo’n ladder? Bekijk het assortiment reformladders van Aldorr dan eens!