BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Wat moet je weten over zakelijk leasen

Wat is zakelijk leasen nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen daarvan? Met zakelijk leasen betaal je maandelijks een bedrag om in een bepaalde auto te mogen rijden. De auto blijft van de eigenaar, maar je mag er wel gebruik van maken voor een bepaalde tijd. De periode staat in het contract die je ondertekent voordat je de auto gaat leasen. 

 

Zakelijk leasen 

Als je als bedrijf ervoor kiest om zakelijk te gaan leasen heb je bepaalde voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld voor alle auto’s niet de volle prijs te betalen, maar betaal je maandelijks een bedrag. zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. De extra kosten die worden gemaakt zijn voor de eigenaar van de auto en dus niet voor jou. Je weet dus elke maand precies wat je kwijt bent aan de auto. 

 

Elektrische auto leasen zakelijk

Je kunt er ook voor kiezen om een elektrische auto zakelijk te leasen. Zo hoef je ook geen benzine kosten te betalen. Ook is het veel milieuvriendelijker en rijd je zuinig. Je kan kiezen voor verschillende leasevormen bijvoorbeeld: operational lease, private lease, short lease en financial lease. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welke leasevorm het beste bij jou past. De elektrische auto’s rijden ook een stuk rustiger en maken minder geluid. Wel moet je er rekening mee houden dat je een laadpaal nodig hebt. Je kan er voor kiezen om die aan huis te plaatsen of te laden aan de laadpalen die door heel Nederland staan.

 

Zakelijk leasen zzp

Als je als zzp’er zakelijk wilt leasen kan dat natuurlijk ook. Je kan er voor kiezen om zakelijk of private te leasen. Zo hoef je als ondernemer niet eerst helemaal te sparen en ben je zo een stuk voordeliger uit. Je bent maandelijks een bedrag kwijt en toch kan je in de mooiste auto’s rijden. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten, want die zijn voor de eigenaar zelf. Het de enige kosten die wel voor jou zijn zijn benzinekosten en de maandelijkse kosten die je moet betalen om in de auto te mogen rijden.