BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Wat is een virtuele maagband en hoe werkt het?

Je kan er ontzettend moe van worden: al die diëten, veel sporten en alsnog last hebben van overgewicht en de daarbij komende stress. In veel gevallen ontstaat overgewicht door je genen in combinatie met je eet- en beweegpatroon. Wanneer je graag wilt afvallen, maar ieder dieet eindigt in een mislukking dan kan een virtuele maagband een oplossing zijn. Wat dit inhoudt en hoe het werkt lees je in dit artikel.

Wat is het?

Doordat het niet lukt het afvallen kan het zelfvertrouwen erg beschadigen, waardoor stress en in erge gevallen zelfs depressies kunnen ontstaan. Vaak wordt als oplossing een maagband operatie benoemd, maar deze operaties staan bekend als risicovol en daarnaast kunnen deze voor behoorlijk wat complicaties zorgen. Een virtuele maagband wordt onder hypnose geplaatst, waardoor het brein dit ervaart als een echte maagoperatie. Het is dus een plaatsing op het onderbewustzijn, waarbij deze maagband geen nare bijwerkingen zitten. Het resultaat van de virtuele maagband is vaak net zo goed als deze van een echte maagband.

Op een natuurlijke en veilige manier zal je minder grote porties eten en ook het hongergevoel verdwijnt. Hierdoor kun je naar je streefgewicht toewerken zonder dat je een risicovolle en spannende operatie hoeft te ondergaan.

Hoe werkt het?

Het traject van de virtuele maagband bestaat uit een drietal afspraken van ongeveer anderhalf uur per afspraak. Tijdens deze afspraken ga je ook alle drie de keren onder hypnose. Wanneer je in hypnose zit onderga je een virtuele maagband operatie. Je onderbewustzijn zal geen verschil maken tussen werkelijkheid en fictie, waardoor je ook ervaart dat de operatie echt plaatsvindt.

Doordat je voelt alsof de operatie in werkelijkheid heeft plaatsgevonden, voel je je automatisch sneller vol nadat je iets hebt gegeten. Dit volle gevoel zorgt ervoor dat je minder zin hebt om iets te eten, wat als gevolg heeft dat je vanzelf zal gaan afvallen omdat je minder calorieën binnenkrijgt.

https://24taste.nl/virtuele-maagband-review-en-ervaringen/