BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een beton cire vloer?

Een beton cire vloer is een vloer welke bestaat uit het materiaal beton cire. De kans dat je een dergelijke vloer zonder het te beseffen al ooit eens hebt gezien is bijzonder groot. In eerste instantie ziet een dergelijke vloer er in de praktijk namelijk uit als een gewone betonvloer. Toch is er wel degelijk sprake van bepaalde verschillen. Het is namelijk zo dat voor beton cire geldt dat het materiaal een behoorlijk stuk voordeliger is in vergelijking met echt beton. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het eigenlijk slechts een vrij dunne laag is van zo’n twee à drie millimeter. Dit maakt ze minder solide, maar wel een flink stuk voordeliger. Benieuwd wat de voordelen van dit type vloer nu precies zijn? Dan zal je er vooral voor willen kiezen om verder te blijven lezen!

Er is sprake van een zeer dunne toplaag 

Wanneer je de eigenschappen van de beton cire vloer wat meer in detail gaat bekijken zal je tot de vaststelling komen dat er sprake is van een behoorlijk dunne toplaag. Eén van de belangrijkste en tevens ook vaakst gehoorde nadelen verbonden aan een betonvloer heeft te maken met het feit dat ze over een vrij aanzienlijke opbouwhoogte beschikt van 7 centimeter. Voor heel wat mensen geldt dat ze daar niet om staan te springen. In andere gevallen is zo’n opbouwhoogte gewoon niet aanwezig. Het realiseren van een beton cire vloer kan dan een interessant alternatief zijn. 

Het feit dat beton cire slechts beschikt over een laag met een relatief beperkte dikte van slechts twee à drie millimeter zorgt er in de praktijk voor dat ze in principe op eender welke plaats kan worden toegepast. Dit is dus met andere woorden ook zowel mogelijk bij het realiseren van een nieuwe woning als wanneer er sprake is van het uitvoeren van renovatiewerken. 

Naadloos en daardoor ontzettend onderhoudsvriendelijk

Een beton cire vloer staat in de praktijk bekend als één van de verschillende naadloze vloeren die er op de markt zijn terug te vinden. Deze naadloze eigenschappen zorgen er niet alleen voor dat deze vloer er lekker strak uitziet, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze daardoor ontzettend onderhoudsvriendelijk is. Het schoonmaken van bijvoorbeeld tegelvloeren kan door de aanwezigheid van voegen of groeven een niet onaanzienlijke uitdaging vormen. Bovendien kan het gigantisch veel tijd en moeite kosten om dit voor mekaar te krijgen. Dit gezegd hebbende heb je hier geen last van bij beton cire vloeren. Voor dergelijke vloeren geldt dan ook dat ze in een handomdraai schoon te maken zijn en over uitstekende hygiënische eigenschappen beschikken.

Absoluut een te overwegen alternatief voor de betonvloer

Zoals al aangehaald is het zo dat een betonvloer realiseren voor veel mensen omwille van de behoorlijke opbouwhoogte niet tot de mogelijkheden behoort. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je daar je zinnen op hebt gezet. Gelukkig is het in dat geval wel nog steeds perfect mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde beton cire vloer. Een dergelijke vloer vereist geen aanzienlijke opbouwhoogte terwijl ze je toch voorziet van uitstekende, zeer duurzame eigenschappen.