BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Wil je een weekendje naar Limburg? Bezoek dan eens Venlo!

Ben jij op zoek naar een leuk en verrassend weekendje weg in het zuiden van het land? En wil je eens niet naar de toeristische plaatsen gaan zoals bijvoorbeeld Maastricht? Dan is het natuurlijk leuk om eens wat anders te gaan bezoeken in het Limburgse landschap. Wat dacht je van Venlo? Deze stad in Noord-Limburg staat garant voor een super leuk en verrassend weekendje. Om je weekendje weg in Limburg helemaal compleet te maken zijn er natuurlijk tips nodig voor restaurants en bezienswaardigheden. Hieronder zie je wat je echt moet zien en doen in Venlo. Lees snel verder!

Wat moet je echt zien?

Een van de nieuwste en populairste plekken in de stad is wel de Maasboulevard. Bij mooi weer kun je genieten van één van de mooie terrassen van de stad of ontspannen op de grasvelden langs de Maas. Daarnaast is er een mooi kunstwerk genaamd ‘Warrior of Peace’ te bewonderen dat hier is geplaatst. Bovendien is een bezoekje aan het leuke en gezellige centrum ook zeker aan te raden. De weg naar kerk, vanuit het centrum, is ook aanbevolen. De toren van de basiliek domineert de stad. Het leuke is zelfs dat je deze toren ook kunt beklimmen! Zo bekijk je de stad vanuit een heel ander perspectief. Omdat Venlo een oude stad is met prachtige oude gebouwen en kleine straatjes, wordt winkelen een echte beleving. De stad kan worden onderverdeeld in verschillende gebieden. Aan de nieuwe Maasboulevard vind je winkels van vele topmerken en mooie terrassen in de nieuwe haven. Ook kun je shoppen bij de bekende winkelketens in de Vleesstraat en Lomstraat. In de historische binnenstad met veel monumentale panden vind je verrassende speciaalzaken en boetiekjes.

Wat moet je echt doen?

Bij een weekendje in deze Noord-Limburgse stad is een bezoek aan het Limburgs Museum zeker de moeite waard. Het is een museum waar je veel kunt leren en zien over allerlei historische Limburgse steden. Ben je liever de hele dag buiten? Spendeer dan eens je middag bij de botanische tuinen van het Jochemhof of breng een bezoek aan de Kasteeltuinen. Als je van wat meer actie houdt, is de Klimtuin Fliegerhorst ook zeker een aanrader. Ook zijn er in de stad vele oude bedrijven te vinden zoals slotenmaker Venlo. Bij slotenmaker Venlo kun je voor allerlei zaken terecht. Het is zeker eens de moeite waard om slotenmaker Venlo te bezoeken.

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-venlo/