BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Zo bescherm je jezelf tegen de meest voorkomende inbraakmethoden

Afhankelijk van de situatie kunnen inbrekers verschillende inbraakmethoden gebruiken om een woning binnen te dringen. In dit artikel zet een slotenmaker in Den Haag de meest voorkomende inbraakmethoden op een rijtje, evenals dat deze beschrijft hoe je jezelf kunt wapenen tegen de toepassing van deze methoden. Houd er rekening mee, dat een goed slot de kans op een succesvolle inbraakpoging kan verkleinen. Helemaal voorkomen zal een goed slot een inbraak echter niet. Combineer het slot daarom met andere vormen van inbraakbeveiliging. Een goede optie: de installatie van een alarmsysteem in huis en het monteren van een beveiligingscamera aan de gevel. 

Kerntrekken als populaire inbraakmethode 

Een van de populairste inbraakmethoden is kerntrekken. Bij kerntrekken probeert een inbreker de kern van het slot, de cilinder, te verwijderen. Dit doet deze door een schroef of bijvoorbeeld spijker in het slotgat te slaan. Vervolgens wordt geprobeerd om de cilinder met een klauwhamer of koevoet uit het slot te trekken. Met een anti-kerntrekcilinder wordt het een inbreker nagenoeg onmogelijk gemaakt deze inbraakmethode toe te passen. 

Flipperen van een open deur van woningen 

Slotenmakers raden huishoudens sterk aan hun deur altijd op slot te draaien, zelfs wanneer zij maar even van huis zijn voor enkele boodschappen. Flipperen is een methode waarbij inbrekers met een stukje plastic proberen het slot in te drukken. Door tegelijkertijd tegen de deur te duwen, zal deze openvallen als het indrukken van het slot succesvol verloopt. 

Klopsleutelmethode als derde inbraaktechniek 

Een derde inbraaktechniek die veelvuldig gebruikt wordt door inbrekers is de klopsleutelmethode. Hierbij wordt geprobeerd om het slot te draaien met een zogenaamde klopsleutel, welke in het slot geslagen wordt met een hamer. Door een slot te gebruiken wat bestand is tegen deze inbraakmethode, wordt de kans op een succesvolle inbraakpoging middels deze methode zeer klein.