BN ontwerp
Image default
Financieel

3 keer een lening krijgen is een slim idee

In veel gevallen wordt het lenen van geld beschouwd als iets dat je moet vermijden. Als u een lening aangaat, moet u immers rente betalen, wat een extra kost is. U zet ook toekomstige inkomsten vast om betalingen te doen, waardoor u in de toekomst minder flexibel bent.

Maar ondanks de algemene misvatting dat lenen altijd slecht nieuws is, is de realiteit dat er situaties zijn waarin het krijgen van een lening een goed ding. Hier zijn er drie.

1. Wanneer uw lening uw nettowaarde verbetert

Soms kunt u lenen voor iets dat u op de lange termijn daadwerkelijk rijker zal maken.

Een van de beste voorbeelden is een hypotheek. Een hypotheek wordt geleverd met een zeer betaalbare rente en rente kan zelfs worden afgetrokken van belastingen als u dit specificeert bij het indienen van aangiften. Bovendien kunt u hiermee een huis kopen, zodat u overwaarde kunt opbouwen, geen geld meer aan huur hoeft te verspillen en hopelijk kunt profiteren van stijgende vastgoedwaarden.

Een ander goed voorbeeld is een zakelijke lening. Als u tegen een lage rente geld kunt lenen om een winstgevend bedrijf te starten dat uw inkomsten verhoogt, kan dit een slimme beslissing zijn.

U zult de kosten van het lenen in overweging willen nemen ten opzichte van de toekomstige waarde van het actief dat u met de lening verwerft om te beslissen of schulden goed of slecht voor u zijn.

2. Wanneer uw lening het afbetalen van schulden goedkoper en gemakkelijker maakt

In sommige gevallen kan een persoonlijke lening het afbetalen van schulden zelfs gemakkelijker maken. Dit kan gebeuren als u een persoonlijke lening met een lage rente afsluit om schulden te herfinancieren of te consolideren. Vergis je niet, dit kan al gebeuren als je bijvoorbeeld zaken in termijnen betaald, zoals bij S-oliver of andere bekende winkels.

Stel bijvoorbeeld dat u veel geld verschuldigd bent op creditcards waarvoor momenteel 20% rente in rekening wordt gebracht. Als u in aanmerking zou kunnen komen voor een persoonlijke lening om uw creditcards af te betalen met een rente van 9%, zou het afsluiten van die nieuwe persoonlijke lening uw tarief kunnen halveren. En het effect kan nog dramatischer zijn als u een persoonlijke lening afsluit om uw persoonlijke leningen af te betalen, die soms een rente van meer dan 400% kunnen hebben.

Als u een nieuwe lening tegen een lagere rente kunt krijgen dan uw huidige schuld, kan herfinanciering een heel slimme financiële zet zijn. En als u uw nieuwe lening gebruikt om meerdere schulden af te lossen, kan dit niveau van schuldconsolidatie de terugbetaling zowel goedkoper als gemakkelijker maken, aangezien u slechts één maandelijkse betaling met lage rente hoeft te betalen.

3 . Wanneer uw lening u helpt krediet op te bouwen

Verstrekkers zien graag een mix van verschillende soorten krediet op uw kredietrapport. Dit betekent dat je een betere score hebt als je een aantal leningen hebt met vaste aflossingsschema’s en creditcards. Daarom wilt u misschien een kleine autolening afsluiten bij het kopen van een auto en deze snel afbetalen, zelfs als u het zich kunt veroorloven om contant voor het voertuig te betalen. Of misschien wilt u tegen een laag tarief een kleine persoonlijke lening afsluiten om een aankoop te financieren en u vervolgens richten op het zo snel mogelijk afbetalen ervan.

Er zijn zelfs enkele specifieke soorten persoonlijke leningen die uitsluitend zijn ontworpen om u te helpen bij het opbouwen krediet, zoals leningen voor kredietopbouw, die inspelen op kredietnemers met een slecht krediet die anders misschien niet voor financiering zouden kunnen worden goedgekeurd. Deze leningen kunnen u helpen uw kredietscore aanzienlijk te verbeteren, wat het lenen in de toekomst gemakkelijker kan maken. Wil jij weten hoe je jouw kredietscore kunt verhogen, kijk dan eens op https://spaarbuidel.nl.

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende redenen waarom lenen een goede zaak kan zijn. De grote vraag is niet: “Zijn persoonlijke leningen slecht?” of: “Zijn andere soorten krediet slecht?” Vraag jezelf in plaats daarvan af wat je doet met je schuld. Als je het gebruikt als een hulpmiddel om je situatie te verbeteren, dan is dat een goede zaak. Maar als u leent om een levensstijl te financieren die u zich niet kunt veroorloven, moet u misschien twee keer nadenken.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepten zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/